1

Temat: roczne sprawozdanie

CZy w tabeli II wiersz 1 ( zam. których wartość nie przekracza wyrażonej w złotych równowartości kwoty, o której mowa w art. 4 pkt 8 ustawy) bierzemy pod uwagę zamówienia o wartości 30 000 euro czy również 14 000 euro tak jak to było do kwietnia 2014 r.?

2

Odp: roczne sprawozdanie

http://uzp.gov.pl/cmsws/page/?D;1223

3

miałam zamówienie na techniczną obsługę budynków na okres 12 m-cy. Cena jednostkowa to 21 zł roboczogodzina. Jaką mam wartość wpisać przy tym zamówieniu do sprawozdania?

4

Cena jednostkowa odpada i należy ją przeliczyć przez szacowaną maksymalną wartość zamówienia.

5

21 zl mnożysz przez max szacowana ilośc roboczogodzin w okresie trwania umowy.

6

Czy wydatki związane z usuwaniem azbestu przez mieszkańców na co dostajemy pieniądze z Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i przekazujemy je firmie wykonującej to zadanie też ujmujemy w sprawozdaniu?

7

"Podpinam" się pod wątek:
1. Czy w sprawozdaniu uwzględnia się koszty delegacji, które towarzyszyły usługom szkoleniowym?
2. Czy przy szacowaniu wartości usług szkoleniowych należy uwzględniać koszty pobytu (nocleg) i konsumpcji? Co w przypadku, gdy usługa szkoleniowa jest realizowana w naszym Ośrodku - czy w tej sytuacji również należy oszacować wartość noclegów i konsumpcji - brak odpłatności, ta część nie będzie zatem zamówieniem publicznym.

8

Kolejne pytania:
Przetarg na usługi pocztowe miałam w 2013 r i w grudniu 2013 też była podpisana umowa tyle że przetarg dotyczył usług pocztowych na 2014 r. Kwota z przetargu została uwzględniona w sprawozdaniu za 2013 r. a teraz nam faktury z 2014 r. dot. tego przetargu. Czy ja je powinnam pominąć w sprawozdaniu?
A co  z wydatkami na wybory?
Czy traktujemy je jako nasze wydatki czy jako dotację ze środków publicznych na podstawie przepisów ustawowych?

9

czy dotacje sumujecie i wpisujecie łączną kwotę czy rozdzielacie je na te do 30 tys euro/pow 30 tys euro i wpisujecie w sprawozdanie tylko te do 30 tys euro?