26

Odp: cd. kryterium oferty ocen

w takim razie jakich dokumentów? i  jaki przepis to reguluje? czy w tym zakresie jest dowolność?

27

Ad/2 i 3 Art. 25.1 zdanie 1 Pzp - możesz żądać tylko dokumentów niezbędnych do przeprowadzenia postępowania.
Ad/1 Na to pytanie Ci nie odpowiem - wszystko zależy od kryterium...

28

Dzięki bipi smile

29

Dziękuje Wszystkim za dyskusję... (wiele mi pomogła)

...Zaczęłam tworzyć SIWZ na prowadzenie zajęć z zakresu WF dla uczniów, mam już chyba do Was ostatnie pytanie:

-na spełnienie art.22 żądam m.in. wykaz osób.. (min.3 osoby) posiadające doświadczenie w prowadzeniu zajęć min.3 letnie i... teraz mam pytanie

1) w ocenie kryterium przyznaję odpowiednio punkty za doświadczenie od 4-5 lat   (5 pkt), powyżej 5 lat (10pkt),

-co w sytuacji jak 1 osoba wskazana w wykazie będzie miała 3 letnie doświadczenie, 2 pozostałe 4 letnie doświadczenie - przyznaję punkty czy nie?

30

Wykazanie się jedną osobą  z doświadczeniem powyżej 3 lat  x pkt
wykazanie się dwoma osobami z doświadczeniem powyżej 3 lat x pkt
itd., to tylko przykład możesz określić do tego również przedział czasowy a więc 5 lat, 6 lat itd, tyle tylko że musisz określić ilość punktów dla ilości wskazanych osób jak dasz ogólnie :

anka napisał/a:

-co w sytuacji jak 1 osoba wskazana w wykazie będzie miała 3 letnie doświadczenie, 2 pozostałe 4 letnie doświadczenie - przyznaję punkty czy nie?

będzie problem z przyznaniem punktów.

31

Dziękuję Marcel za podpowiedź, pozdrawiam

32

ja nic nie rozumiem z tej dyskusji to teraz nauczycieli wf zatrudnia się przez przetarg ?

33

Jak nie chcesz na umowę o pracę to Pzp wchodzi w grę, lub też dodatkowe zajęcia w ramach umowy cywilnoprawnej.

34

myszy1953 napisał/a:

ja nic nie rozumiem z tej dyskusji to teraz nauczycieli wf zatrudnia się przez przetarg ?

A czemu nie? Do prowadzenia zajęć dodatkowych, np. z projektu nie można? wink

35

Marcel napisał/a:

Jak nie chcesz na umowę o pracę to Pzp wchodzi w grę, lub też dodatkowe zajęcia w ramach umowy cywilnoprawnej.

a umowa cywilnoprawna nie podchodzi pod pzp?

36

Podchodzi, tylko umowa o pracę jest wyłączona.

37

no właśnie..o to mi chodziło

38

Marcel- jak wyliczasz kwotę dotacji do sprawozdania-wszystkie razem do 1 worka?czy rozdzielasz ze względu na kwotę?

39

Szczerze to jeszcze się za to nie zabrałem, chyba razem z tego co pamiętam.