26

Odp: Wezwanie do uzupełnienia dokumentów!!!

Teraz juz wiem ,że nawet jak coś jest to i tak tego niema smile tongue  podoba mi się nawet bardzo smile

27

madziulek napisał/a:

Teraz juz wiem ,że nawet jak coś jest to i tak tego niema smile tongue

Babska logika wymiata! lol
(I nie chodzi o logikę kobiecą)

28

Bardziej wymiata  argumentum ad baculum , prawda Piotr wink

29

Ja też jestem babką, ale kumanie mam męskie, madziulek przyznaj się do porażki, chłopaki mają rację!!!!!!

30

Marta to nie corida  smile oni mają rację ,ale nie potrafili tego udowodnić wink  a o to mi chodziło  pozdrawiam smile

31

Marta ,a tak na marginesie :"to ja juz nic nie kumam;-))) "- to Twoje słowa  smile  jeżeli to jest męskie kumanie to chłopaki mogą sie obrazić wink miłego dnia

32

bardzo przepraszam za wtrącenie siędo tej dyskusji ale ten temat jest mi dość bliski bo u mnie w pracy była podobna sytuacja jak u Marty bo wykonawca zlożyl odpis z krs z nieaktualna data  i nasz prawnik uważał ,że ofertę należy odrzucic tak jaknapisala madziulek ,wiec znowu mam namieszane w glowie:(

33

madziulek napisał/a:

oni mają rację ,ale nie potrafili tego udowodnić wink

lol

34

madziulek napisał/a:

oni mają rację ,ale nie potrafili tego udowodnić wink

Nie potrafili?
Przecież dostałaś argumentum ad iudicium. smile

35

i na zakończenie tematu smile

"...złożenie dokumentu wskazujące na niespełnianie warunków udziału postępowaniu stanowi wypełnienie normy zawartej w art. 26 ust. 3 ustawy, niewątpliwe bowiem wykonawca w takiej sytuacji nie złoży ?oświadczenia lub dokumentu potwierdzającego spełnianie warunków udziału w postępowaniu...?.

http://www.uzp.gov.pl/zagadnienia-merytoryczne/prawo-polskie/opinie-prawne/aktualne/obowiazek-zadania-uzupe142nienia-oswiadczen-lub-dokumentow-z-art-26-ust-3-ustawy-prawo-zamowien-publicznych

36 (edytowany przez Tymek 2007-11-24 13:23:55)

Należało raczej zacytować następny akapit (link j.w.):

"Zamawiający ma obowiązek wezwać wykonawcę do uzupełnienia dokumentów również wtedy, gdy zostały one złożone, ale nie spełniają wymagań formalnych, np. dokument jest nieaktualny, tj. wystawiony wcześniej niż we wskazanym terminie, złożony w niewłaściwej formie, bez podpisu czy potwierdzenia za zgodność z oryginałem, nieczytelny."

37

Madzilek nie masz racji - poczytaj trochę na temat uzupełniania dokumentów a sama się przekonasz:)

38

Dorotko smile przeczytałam uważnie interpretację UZP w poruszanej kwestii i muszę przyznać ,że jest to niezbity dowód na słuszność moich watpliwości interpretacyjnych (i nie tylko moich) co do art.26.3. Najciekawsze jednak zdanie w tej wykładni zaczyna sie od zdania "Uznanie za aktualny dotychczasowego poglądu............." sugeruje ,że UZP lubi zmieniać poglądy  wink

39

Madziulek może dodatkowy głos przekona Cię że akurat w tej sprawie to nie masz racji

40

Madziulku, niestety, musisz wezwać do uzupełnienia.
Panowie (Piotrek i marko)...delikatniej proszę w wypowiedziach do Damy smile

41

jacek0707 napisał/a:

Panowie (Piotrek i marko)...delikatniej proszę w wypowiedziach do Damy smile

Twoja rozlewająca sie powszechnie po forum słodycz skutecznie neutralizuje nasze nieokrzesane wypowiedzi big_smile

Ps. Zawieszam działalność na forum do rozprawy arbitrażowej w przyszłym tygodniu - no chyba, że Jacuś znowu mnie sprowokuje tego typu pouczeniem tongue

42

"Ps. Zawieszam działalność na forum do rozprawy arbitrażowej w przyszłym tygodniu - no chyba, że Jacuś znowu mnie sprowokuje tego typu pouczeniem "

Adios amigo Marko wink postaramy się nie tęsknić za bardzo smile