1

Temat: informacja o kwote

Otrzymaliśmy od jednego z wykonawców pytanie o informację jaka kwota jest przewidziana na realizację zadania. Otwarcie ofert w dniu 6 lutego. Powiedzcie co z takim pismem zrobić?

2

Odp: informacja o kwote

Można powołać się na art. 86.3 pzp

3

Jak covec - lub ogłoś to wszem i wobec ile masz - bo możesz.

4

na etapie ogłoszenia przetargu mogę? myślałam że dopiero bezpośrednio przed otwarciem ofert

5

No gdzieś obiło mi się o uszy, że zamawiajacy podaje kwotę jaka zamierza przeznaczyć  podczas otwarcia ofert- ale jest to ostatni moment kiedy musi to zrobić. Nie ma podobno przeszkód aby podać kwotę wcześniej. Co o tym sądzicie? Ja nie jestem jeszcze taki odważny, ale w sumie czasem przydaje się taka informacja.

6

Takie dane podajemy jedynie podczas otwarcia ofert. Tu chodzi o faktyczną czynność otwarcia ofert. Przed tą czynnością podaje się kwotę przeznaczoną na sfinansowanie zadania.

7

Czyli odpisać mu powołując się na art. 86.3 i nie podając kwoty smile

8

Ada napisał/a:

Takie dane podajemy jedynie podczas otwarcia ofert. Tu chodzi o faktyczną czynność otwarcia ofert. Przed tą czynnością podaje się kwotę przeznaczoną na sfinansowanie zadania.

To zależy od zamawiającego - może przed jak i po otwarciu ofert.

9

Masz rację Darku W. -  to zależy od Zamawiającego smile Ja jednak stosuje zapis art. 86 ust. 3 dosłownie.
Dodatkowo polecam komentarz J. Pieróga, wydanie 13 z 2014 r. Potwierdza to co wcześniej napisałam.

10

http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=13008

11

a ja uważam ,że zdrowiej dla wszystkich byłoby podawać bo zakazu nie ma . Mam milion i bijcie sie o to zamówienie kto da mniej wygra.

12

Zgadza się, zakazu w ustawie nie ma, mógł ustawodawca jaśniej to zapisać big_smile

13

przecież w gminach są plany wieloletnie jawne gdzie jak byk pisze ile ! i na co !

14

Uważam jak Myszki. Jak chcą to podawać do publicznej wiadomości wink