Temat: egzamin czeladniczy
Czy oplata za egzamin czeladniczy podlega ustawie Pzp?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → egzamin czeladniczy
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A jaka kwota
Eee, opłata czeladnicza?
Czy to dostawa, usługa czy rb. ??
Chodzi o to czy przeprowadzenie egzaminu czeladniczego to zamówienie publiczne...
Opis faktury: opłata za egzamin czeladniczy.
Faktura wystawiona przez Izbę Rzemieślnicza i Przedsiębiorczości...
Pod fakturą jest pismo, iż uchwałą Izby zostaje zmniejszony koszt przeprowadzenia egzaminu czeladniczego dla konkretnej osoby (na nasz wniosek).
(wartość poniżej 30.000 euro)
Ja jestem przekonany, że to jest zamówienie publiczne, tyle, że poniżej 30tys euro.
Może warto poszukać w okolicach art. 4 pkt ...6pzp? Gdyby były jeszcze wątpliwości (bo trudno powiedzieć ile w sumie jest takich egzaminów i czy nie zostanie przekroczona kwota 30tys euro.
wszelkie opłaty nie są dla mnie zamówieniem publicznym
jak niby mielibysmy wybrac wykonawce innego niz ten konkretny???
edelka - rozgranicz lub powiedz więcej - 1. opłata czy 2. usługa np. za szkoleniowa w zakresie: ............+ egzamin czeladniczy
a nie - lakoniczne pytasz ...
1. - nie
2. - tak
edelka, czy możesz jeszcze napisać, czy pracodawca sam skierował pracownika na taki egzamin/ szkolenie w ramach podwyższenia kwalifikacji? W przypadku odpowiedzi pozytywnej można jeszcze pomyśleć o wyłączeniu stosowania pzp (niezależnie od kwoty, która sama w sobie jest wystarczająca do niestosowania ustawy) na podstawie art. 4 pkt 4 pzp. Podstawa jest dosyć pojemna
dopytam kadrowej i dam znać.
Ale wydaje mi się, że jest to oplata jedynie za egzamin.
Jeżeli kwestie opłaty za egzamin regulują przepisy (za co, w jakiej wysokości) to dla mnie taka opłata nie jest zamówieniem publ.
Też tak uważam
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc