Odp: Wezwanie do uzupełnienia dokumentów!!!
Teraz juz wiem ,że nawet jak coś jest to i tak tego niema podoba mi się nawet bardzo
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → Wezwanie do uzupełnienia dokumentów!!!
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Teraz juz wiem ,że nawet jak coś jest to i tak tego niema podoba mi się nawet bardzo
Teraz juz wiem ,że nawet jak coś jest to i tak tego niema
Babska logika wymiata!
(I nie chodzi o logikę kobiecą)
Bardziej wymiata argumentum ad baculum , prawda Piotr
Ja też jestem babką, ale kumanie mam męskie, madziulek przyznaj się do porażki, chłopaki mają rację!!!!!!
Marta to nie corida oni mają rację ,ale nie potrafili tego udowodnić a o to mi chodziło pozdrawiam
Marta ,a tak na marginesie :"to ja juz nic nie kumam;-))) "- to Twoje słowa jeżeli to jest męskie kumanie to chłopaki mogą sie obrazić miłego dnia
bardzo przepraszam za wtrącenie siędo tej dyskusji ale ten temat jest mi dość bliski bo u mnie w pracy była podobna sytuacja jak u Marty bo wykonawca zlożyl odpis z krs z nieaktualna data i nasz prawnik uważał ,że ofertę należy odrzucic tak jaknapisala madziulek ,wiec znowu mam namieszane w glowie:(
oni mają rację ,ale nie potrafili tego udowodnić
oni mają rację ,ale nie potrafili tego udowodnić
Nie potrafili?
Przecież dostałaś argumentum ad iudicium.
i na zakończenie tematu
"...złożenie dokumentu wskazujące na niespełnianie warunków udziału postępowaniu stanowi wypełnienie normy zawartej w art. 26 ust. 3 ustawy, niewątpliwe bowiem wykonawca w takiej sytuacji nie złoży ?oświadczenia lub dokumentu potwierdzającego spełnianie warunków udziału w postępowaniu...?.
http://www.uzp.gov.pl/zagadnienia-merytoryczne/prawo-polskie/opinie-prawne/aktualne/obowiazek-zadania-uzupe142nienia-oswiadczen-lub-dokumentow-z-art-26-ust-3-ustawy-prawo-zamowien-publicznych
Należało raczej zacytować następny akapit (link j.w.):
"Zamawiający ma obowiązek wezwać wykonawcę do uzupełnienia dokumentów również wtedy, gdy zostały one złożone, ale nie spełniają wymagań formalnych, np. dokument jest nieaktualny, tj. wystawiony wcześniej niż we wskazanym terminie, złożony w niewłaściwej formie, bez podpisu czy potwierdzenia za zgodność z oryginałem, nieczytelny."
Madzilek nie masz racji - poczytaj trochę na temat uzupełniania dokumentów a sama się przekonasz:)
Dorotko przeczytałam uważnie interpretację UZP w poruszanej kwestii i muszę przyznać ,że jest to niezbity dowód na słuszność moich watpliwości interpretacyjnych (i nie tylko moich) co do art.26.3. Najciekawsze jednak zdanie w tej wykładni zaczyna sie od zdania "Uznanie za aktualny dotychczasowego poglądu............." sugeruje ,że UZP lubi zmieniać poglądy
Madziulek może dodatkowy głos przekona Cię że akurat w tej sprawie to nie masz racji
Madziulku, niestety, musisz wezwać do uzupełnienia.
Panowie (Piotrek i marko)...delikatniej proszę w wypowiedziach do Damy
Panowie (Piotrek i marko)...delikatniej proszę w wypowiedziach do Damy
Twoja rozlewająca sie powszechnie po forum słodycz skutecznie neutralizuje nasze nieokrzesane wypowiedzi
Ps. Zawieszam działalność na forum do rozprawy arbitrażowej w przyszłym tygodniu - no chyba, że Jacuś znowu mnie sprowokuje tego typu pouczeniem
"Ps. Zawieszam działalność na forum do rozprawy arbitrażowej w przyszłym tygodniu - no chyba, że Jacuś znowu mnie sprowokuje tego typu pouczeniem "
Adios amigo Marko postaramy się nie tęsknić za bardzo
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc