1

Temat: postępowanie ofertowe

Witam
Musze przeprowadzić postępowanie ofertowe i potrzebuję zapis w zaproszeniu, że zamawiający zastrzega sobie możliwość negocjowania ceny i warunków przyszłej umowy z wykonawcą , którzy złoży najkorzystniejszą propozycję pod względem cenowym. Czy taki zapis może być?

2

Odp: postępowanie ofertowe

Jeżeli poniżej 30 kOjro, to można, ale jest duże prawdopodobieństwo, że ceny od razu będą wyższe wink

3

Na 100%, już to przerabiałem, do bani.

4

Marcel. czyli jak można inaczej to załatwić?

5

Wywal zapis o negocjacjach smile

6

ale nie chcę sztywno postawić ze cena, bo jeżeli będzie za wysoka to moj kierownik chce negocjowac

7

To zastosować się do zaleceń szefa a i tak zapewne wyjdzie jak przy postępowaniu bez negocjacji smile

8

dzieki bardzo

9

czy moge zrobic 1 postepowanie  do 30 tys euro  z podzialem na 2 czesci na : materialy biurowe wart. szacunkowa 47 tys zl netto oraz tonery 108 tys zl netto?

10

ja bym chyba jedna zrobił 2 osobne postępowania.
jeszcze komuś zasugerujesz, że można było to potraktować razem i trzeba było zrobić przetarg? mat. biurowe i tonery to 2 różne sprawy, ale po co dać komuś powód do zastanawiania się czy może to jedna razem? bo przecież są hurtownie, które oferują oba asortymenty jednocześnie.

11

Osobno.

12

ja chce zrobic jedno postępowanie z podziałem na 2 czesci i dopuscic skladnaie ofert czesciowych
czy tak nie moge?

13

możesz

14

możesz zrobić jak uważasz. ja bym jednak zrobił osobno.

15

Tylko pamiętaj o szacunku łącznie jak będzie składanie ofert częściowych wink

16

Marcel napisał/a:

Tylko pamiętaj o szacunku łącznie jak będzie składanie ofert częściowych wink

po co? tu sie nie szacuje łącznie

17

Jeżeli chodzi o wartości szacunkowe to trzeba korzystać z przepisów Pzp a w zasadzie art.32.

18

Marcel napisał/a:

Jeżeli chodzi o wartości szacunkowe to trzeba korzystać z przepisów Pzp a w zasadzie art.32.

czyli mam szacowac materiały biurowe razem z tonerami???