1

Temat: Wykaz robót i wykaz osób

Witam.

Mam pytania i liczę na Waszą pomoc.

1. Wykonawca w wykazie robót dał bardzo ubogie opisy.. tj. w rubryce rodzaj roboty budowlanej wpisał " roboty budowlane", w rubryce miejsce wykonania (nazwa Zamawiającego) wpisał "Gdynia". Są oczywiście jeszcze kwota i data wykonania

Za to referencje są rozbudowane, jest wskazane dokładnie co robił i gdzie.  Wystawcą referencji jest  Inna firma, dla której Wykonawca wykonywał roboty, był podwykonawcą.

Czy można uznać i zostawić tak jak jest?

2. W wykazie osób wykonawca w rubryce informacja o podstawie do dysponowania osobą wpisał "umowa kontraktowa". Nie załączył pisemnego zobowiązania- jest wymagane w takiej sytuacji ? Pierwszy raz spotykam się z "umową kontraktową" w wykazie.

????

Z góry wielkie dzieki

2

Odp: Wykaz robót i wykaz osób

?? Ktoś pomoże

3

Wyjaśnienia powinny rozwiać wątpliwości i od tego bym zaczął.

4

Bitter oceniasz oświadczenie WYKONAWCY i w nim winny znaleźć się wszystkie wymagane przez Ciebie informacje w tabelkach, referencje są oświadczeniem podmiotu trzeciego i służą jedynie potwierdzenie ,że W robił coś, kiedyś i prawdopodobnie dobrze. Moim zdaniem wzywasz do uzupełnienia bo nie wiem jak bym wyjaśniała dlaczego nie wpisał podstawowych informacji?bo pewnie mu się nie chciało

5

Kiedyś krążyła opinia że jeden dok. uzupełnia drugi tzn. wykaz i referencje, teraz raczej nie do przejścia, wiodącym jest wykaz i z niego powinny być informacje wymagane rozporządzeniem, oczywiście o ile (w jakim zakresie) zamawiający ich wymagał.

6

I wg mnie dalej tak jest wink Był jeden niefortunny wyrok ale się nie przyjął wink

7

Koleżanki i koledzy ,a co począć w sytuacji, gdy Zamawiający wymagał wykazu osób, w którym jest m.in. rubryka  "informacja o sposobie dysponowania osobą".

Na dole miałem info

"Informacja o podstawie do dysponowania osobą wskazaną w wykazie ? należy podać czy jest to np. umowa o pracę, umowa cywilnoprawna, czy też osoba podana w wykazie, zostanie udostępniona przez inny podmiot. W sytuacji, gdy Wykonawca polega na osobach zdolnych do wykonania zamówienia, udostępnionych przez inne podmioty w celu realizacji zamówienia, jest zobowiązany udowodnić zamawiającemu, iż będzie dysponował tymi osobami w trakcie realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji osób na potrzeby wykonania zamówienia."
9 wykonawców wpisało mi umowa o pracę, umowa zlecenie, umowa cywilnoprawna, właściciel czy współwłaściciel i ok, ale zastanawiam się nad poniższymi przypadkami:

1. jeden Wykonawca w rubryce wpisał "Dysponuje".
2. drugi wpisał "Umowa"
3. trzeci "umowa kontraktowa"

Help

8

Pomóżcie dobrzy ludzie smile

9

Osoba będąca w dyspozycji Wykonawcy *)

Osoba oddana do dyspozycji przez inny podmiot *)
wpisz na stałe i będą odpowiednio skreślać

10

wszystkie przypadki do uznania

11

dzieki