1

Temat: Protokół ZP-PN

Punkt 3B protokołu osoby wykonujące czynności. W punkcie 2 należy wpisać imiona i nazwiska osób ustalajacych wartość zamówienia. Czy w tym punkcie wpisujecie w przypadku robót budowlanych kosztorysanta który zrobił kosztorys czy członka komisji przetargowej który na podstawie kosztorysu ustalił wartość zamówienia?

2

Odp: Protokół ZP-PN

ten który ustalił wartość - może ona być niezupełnie zgodna z kosztorysem przy projekcie

3

Ja wpisuję kosztorysanta i osobę która oszacowała na podstawie kosztorysu (wyliczyła szacunek i przeliczyła na ojro smile )

4

ja siebie bo przeważnie coś zmieniam smile

5

Co zmieniasz?

6

czcionkę

7

big_smile Dobre

8

no np. pewien zakres - marzy mi się szerszy chodnik, czy też wypuszczenie przyłacza na działkę gminną lub zmiana materiału np. zbiorników - róznie jest tego cała fura a czcionkę TEŻ smile

9

Czy do protokołu z postępowania, w części załączniki wpisujecie umowę zawartą z wykonawcą?
Jeśli tak, to czy oryginał umowy macie wpięty do teczki postępowania czy jest on np. w innym referacie?

10

Umowa jako załącznik do protokołu?, tak! Patrz art. 96 ustawy pzp. Ilość umów jest nieograniczona; możesz sporządzić jedną w kilku egzemplarzach. Ma leżeć przez 4 lata (z pzp) i powinna być przy protokole (jako załącznik).

11

ok ok. Ja trzymam umowy , zgodnie z wykazem jednolitym akt, w jednym segregatorze ( umowy mają inny nr sprawy ) , wszystkie umowy razem. Ale chyba robię nie do końca dobrze i powinnam je podopinać do postępowań.

12

Mi kontrola kazała umowy dopinać do postępowań.

13

właśnie,  kontrola smile dzięki

14

ecomo napisał/a:

Dziwna kontrola, bo z jednolitego rzeczowego wykazu akt wynika, że umowy zawarte w wyniku przeprowadzenia postępowania należy przechowywać przez 10 lat, ale samą dokumentację przez 5.

15

Nic nie stoi na przeszkodzie żeby teraz łączyć a potem oddzielać :-)

16

Katiqq napisał/a:
ecomo napisał/a:

Dziwna kontrola, bo z jednolitego rzeczowego wykazu akt wynika, że umowy zawarte w wyniku przeprowadzenia postępowania należy przechowywać przez 10 lat, ale samą dokumentację przez 5.

dokładnie, dlatego umowy wpinam w osobny segregator, oznaczony innym numerem sprawy niż postępowanie.

Ale KONTROLA....nic dodać... smile Chyba poprzepinam do postępowań. Dla mnie bzdura