1

Temat: cena posiłku nie większa niż

PN unijny na kursy zawodowe, + catering dla uczestników

czy nie będzie przegięciem jeśli określę , ze cena za 1 posiłek dostarczany na zajęcia edukacyjne ma być nie większa niż X zł brutto?

catering jest elementem kursu zawodowego i  w formularzu ofertowym chce zastrzec że cena 1 posiłku nie może być wyższa niż X zł
ze względu na to że w preliminarzu mam określona kasę na catering

2

Odp: cena posiłku nie większa niż

Myślę, że to nie będzie żadne przegięcie, tylko doprecyzuj jaki posiłek (danie obiadowe - zupa, czy II danie, przekąska w postaci kanapki - po ile na 1 uczestnika), czy w tym mają być napoje, itd.

3

na ten temat to mam elaborat smile ile gramatura, rodzaj, talerzyki dostawa, odbiór konsumpcja itp

4

A ja myślę, że to zbyt duża ingerencja w czynności przypisane Wykonawcom. Nie lepiej napisać, że kurs ma kosztować nie więcej niż ...? tongue

5

Pewnie musi mieć wyodrębnione koszty cateringu (projekt) i stąd ta troska o koszt.

6

no bez jaj mają się szkolić a nie ....

7

tak Katiqq mam w poszczególnych zadaniach/podzadaniach preliminarza określone kwoty na kurs, catering itp, w związku z tym muszę, pilnować co na ile,

a najprościej to podać ile na co ma zamawiający przeznaczone, choć wrócimy do punktu wyjścia czy można w SIWZ podawać kwotę jaka Z chce przeznaczyć czy dopiero przed otwarciem w protokole,

8

Właściwie upublicznienie tej kwoty w siwz nie stanowi naruszenia przepisów ustawy. Nie wiem jakie są opinie jeśli chodzi o postępowania dofinansowane - jak do tego tematu podejdzie IP/IZ. Z punktu celowości - udzielenie zamówienia a nie unieważnienie postępowania; terminy; etc. - jest to IMO jak najbardziej zasadne.

9

IMO upublicznienie jest zasadne. Ale jeśli chodzi o wskazanie wartości cateringu, to tak daleko bym chyba nie ingerował w wycenę Wykonawców - jeśli już, to co najwyżej jakiś próg % w stosunku do całości zamówienia - to jest na pewno dopuszczalne.

10

Bipi spanko Cię opuściło ?  wystarczy obejrzeć ogłoszenia UE i już wszystko wiadomo ale u nas kontrole są po to aby kary nałożyć

11

A za co te kary?

12

A tak, dla zasady big_smile