1

Temat: dwa formularze ofertowe

przetarg na utrzymanie zieleni oferent złożył dwa druki formularza ofertowego oczywiście z różnymi kwotami (chyba żeby sobie zamawiający wybrał ;-) ) z automatu na otwarciu przeczytałem pierwszy z brzegu a za nim był drugi. Oferent złożył kosztorysy z których jenoznacznie wynika że prawidłowy formularz ofertowy jest ten drugi (nieprzeczytany) na początku mysłałem że od razu do odwalenia ale z drugiej strony  mam kosztorys z którego wynika jednoznacznie który formularz jest "prawidłowy".

2

Odp: dwa formularze ofertowe

Czyli dwie oferty. Do odrzucenia

3 (edytowany przez jo 2015-03-23 10:34:21)

Razem wszystko było spięte ale niby tak ale wiem które jest "dobra"

4

Skąd niby wiesz???

5

no z kosztorysu dołączonego do oferty suma kosztorystów jest równa wartości wpisanej do drugiego formularza ofertowego

6 (edytowany przez covec 2015-03-23 11:03:37)

No to inny zamawiający nie dostanie formularz oferty wink

7

Masz dwie oferty, to jest nie do przejścia moim zdaniem.

8

Z drugiej strony jest kosztorys...a ten drugi formularz oferty jest adresowany na Was?

9

Art. 82 ust. 1  - Wykonawca może złożyć jedną ofertę.
Wykonawca mógł zgodnie z art. 84 ust. 1 zmienić lub wycofać ofertę.
Jak dla mnie odrzucasz ofertę.

10

Jak Darek i przedmówcy - dwie oferty.

11

podejrzewam że wykonawca miał przygotowane 2 formularze ofertowe z kosztorysami w ostateczności chciał złożyć jeden komplet ale z drugiego mu został formularz ofertowy zszył to wszystko i wrzucił do koperty. Oba formularze tak samo wypełnione tylko z innymi kwotami.

12

jo napisał/a:

podejrzewam że wykonawca miał przygotowane 2 formularze ofertowe z kosztorysami w ostateczności chciał złożyć jeden komplet ale z drugiego mu został formularz ofertowy zszył to wszystko i wrzucił do koperty. Oba formularze tak samo wypełnione tylko z innymi kwotami.

... i tym samym złożył 2 oferty.

13 (edytowany przez jo 2015-03-23 13:46:42)

kurcze szkoda trzeba będzie odrzucić