1

Temat: Złożenie oferty na starym formularzu

Witam,

W Postępowaniu na dostawę komputerów i urządzeń peryferyjnych dokonano zmiany SIWZ polegającej na wydzieleniu z zadania II (drukarki) jednej pozycji (drukarki 3d), którą umieszczono w zadaniu III. W związku z dokonaną zmianą SIWZ zamieszczono nowo obowiązujący formularz cenowy.  Wykonawca złożył jednak ofertę na starym formularzu gdzie były dwa zadania. Moje pytanie brzmi: Czy powinnam pisać o wyrażenie zgody art. 87 ust 2 pkt 3 i przeliczyć wartość samych drukarek, a drukarkę 3d uznać jako zadanie III?? Czy odrzucić ofertę na podstawie art. 89 ust. 1 pkt 2 (treść oferty nie odpowiada treści SIWZ).

PILNE smile

2

Odp: Złożenie oferty na starym formularzu

raczej odrzucenie

3

Dla mnie do odrzucenia. Każdy pakiet to odrębne zamówienie.

4

z tym odrzucaniem to bym się raczej powstrzymał. jeżeli wykonawca zaoferował to co chcieliście to według mnie oferta jest do przyjęcia. uznał bym to za inną omyłkę

5

Bitter napisał/a:

Dla mnie do odrzucenia. Każdy pakiet to odrębne zamówienie.

Tylko że tak naprawdę złożył ofertę i na drukarki na drukarkę 3d tylko ze na jednym formularzu... dokonał wyceny poszczególnych pozycji... też bym była skłonna skorzystać z art. 87 ust. 1 pkt 3 Ustawy smile

6

Moim zdaniem do poprawienia.

7

Marcel napisał/a:

Moim zdaniem do poprawienia.

Marcel rozumiem ze z art. 87 ust. 1 pkt 3 pisałbyś o wyrażenie zgody...wyliczyłbyś kwotę na same drukarki, i prosił o wyrażenie zgody na  uznanie tej drukarki 3 d jako zadanie III? smile

8

Marcel jesteś pewien, że do poprawienia? Po zmianie u zamawiającego były 3 zadania, a wykonawca złożył ofertę na 2.

9

Jeżeli tak miało by to wyglądać to raczej klapa.

10

Katiqq napisał/a:

Marcel jesteś pewien, że do poprawienia? Po zmianie u zamawiającego były 3 zadania, a wykonawca złożył ofertę na 2.

Złożył de facto na drugie, ale wycenił też III zadanie drukarkę 3d , która była wcześniej w pozycji 5 zadanie II ;]

11

tak miedzy bogiem a prawdą to nie ma się na co odwołać.... postępowanie poniżej progu

12

IMO poprawienie tego to zbyt duża ingerencja w treść oferty, a oczywiście zrobisz jak uważasz

13

jak dobrze zrozumiałam złożył ofertę na III zadani
I- zadanie ok
II - nie wyłączył drukarki
III - nie dodał
do poprawienia jest to jedynie przesunięcie między zadaniami popraw jako inną i niech wyrazi zgodę

14

a może właściwie byłoby pisać tylko o wyrażenie na zadanie II, przeliczyć wykonawcy pozycje drukarek bez drukarki 3d, a zadanie III potraktować jakby nie złożył bo de facto na ten przedmiot zamówienia nie złożył odrębnej oferty.