1

Temat: kogo wybrać

Witam, w przetargu na rb złozono 5 ofert w tym 2 o podobnej cenie-róznica 30 zł! Tan co ma niższą cene o te 30 zł dal krótszy okres gwaranacji a tamten o pare miesięcy dłuższy.
Z wyliczeń wychodzi mi taka sama punktacja dla krfyterium cena dla nich obu  a teoretycznie ten z wyższa cena powinien dostać deko mniej pkta (ale zaokraglenia). Natomiast ten droższy dostaje max punktów za drugie kryterium i suma jego punktów w obu kryteriach jest wyższa od tamtej tańszej  (o 0,45 pkt) ale z krótszym okresem gwarancji. Czy w związku z tym wybieram tę droższą o 30 zł ale z dłuższym okresem gwarnacji? Moja wątpliwośc jest dlatego, że w "cenie" wychodzi im obu po 95 pkt ( w gwarancji temu droższemy 5 pkt a tamtemu 4,55) i tym sposobem droższy ma 100 pkt.

2

Odp: kogo wybrać

Nie może im wyjść tyle samo punktów, jeśli mają różne ceny wink Jeżeli okres gwarancji nie był kryterium oceny ofert, to nie bierzesz tego pod uwagę przy ocenie (musi odpowiadać wymaganiom zamawiającego) - ocena 0/1.

3

A po co zaokrąglasz ocenę w kryterium???

4

Cena była waga 95 a gwarancja 5
w siwz pisalo, żde przyznawane pkty beda zaokraglone do dwóch miejsc po przecinku
tak wychodzi przy cenie drozszego : 94,997 czyli 95,00 i 5 z za gwarancję łącznie 100
widac zbyt mała róznica w cenie skoro wychodzi temu i najtańszmu 95 za cenę

5

Bo niepotrzebnie napisałaś o zaokrągleniu wink Może się okazać, że będziesz musiała unieważnić postępowanie, aczkolwiek zastanawiam się czy można byłoby nie zastosować się do postanowień SIWZ dotyczących zaokrągleń...

6

Skonsultowałam się z dwoma szkolącymi i powiedzieli, że jest ok bo czy dostanie 99,99 czy 100 to i tak wygrywa a zazwyczaj się zaokragla.

7

Aaaa, źle zrozumiałem - myślałem, że dwóch ma 100 pkt wink - to spoko. Następnym razem daruj sobie zaokrąglanie lub daj warunkowe - unikniesz takich problemów wink

8

czyli wybierasz tego z dluzsza gwarancja tak?

9

tak