Temat: RNC - wielokrotne wyjaśnienia
W odpowiedzi na wezwanie do wyjaśnień co do RNC (ryczałt, wezwanie dość ogólne, przepisane zapisy z art 90.1, z uwagą, że nie mogą być lakoniczne, itp) otrzymałem takie wyjaśnienia:
1. najtańszy wyjaśnił szczegółowo, oferty od dostawców na materiały, wykaz roboczogodzin dla poszczególnych pracowników, itp
2. trzech odpowiedziało w stylu: posiadam wolny park maszynowy, z uwagi na wieloletnią współpracę z dostawcami mam duże zniżki na materiały (dwóch podało, że to ok 40-50%), będę wykonywał samodzielnie bez udziału podwykonawców, lokalizacja firmy powoduje, że nie będzie dodatkowych kosztów związanych z delegacjami pracowników, wynajmu mieszkań, itp
3. jeden odpisał podobnie, ale napisał, jeszcze, że do obliczeń przyjął zysk x% i roboczogodzinę y zł. natomiast w formularzu ofertowym W mieli wypełnić tabelkę ze składnikami cenotwórczymi i tam wpisał wyższe. Byłaby to zmiana treści oferty. Jak do o to dopytać ?
Te wyjaśnienia wyraźnie różnią się od tych od W najtańszego.
Czy mogę dopytać pozostałych, w odniesieniu do tego co napisali, o np. przesłanie dowodów na takie zniżki u dostawców ?
I nadal w oparciu o 90.1 ?