1

Temat: Ciekawy pomysł na prace podyplomową

Witam,
Ma ktoś może jakiś ciekawy pomysł na temat pracy podyplomowej, do którego znajdę dużo orzecznictwa i literatury? Praca może byc krótka a treściwa (15-20 stron). Jakaś ciekawa problematyka smile

2

Odp: Ciekawy pomysł na prace podyplomową

Studia podyplomowe ?? - a może aspekt rażąco niskiej ceny ??? smile

3

A może coś do czego nie ma dużo literatury i orzecznictwa, ale jest to wyzwaniem?
Kryteria oceny ofert i problemy związane z ustalaniem wysokości poszczególnych kryteriów (%), czyli coś co może bardzo wypaczyć przetarg.

4 (edytowany przez golavox 2014-04-15 13:33:41)

x

5

20 str to ma mój regulamin big_smile

6

Może "Wpływ wydawanych przez KIO pomyślnych wyroków  na wzrost statutu materialnego członków Izby"

"Ustawienie przetargu w trzech ruchach na przykładzie..."

To takie na czasie będzie. I może w CBA jakąś literaturę już przejęli smile

A tak na poważnie to może środowiskowe kryteria oceny ofert lub nowe podejście do zamówień publicznych w świetle zmian prawnych dotyczących udziału podwykonawców w zamówieniach publicznych.

7

jeszcze takie coś może być "Różnice w orzecznictwie KIO, UZP i sądów powszechnych w zakresie stosowania wybranych przepisów Pzp np 26 ust. 2b w zakresie wiedzy i doświadczenia

8

jak przetrwać zajmując się zamówieniami publicznymi  i nie dać się zwariować - tak żartobliwie jakoś mi na myśl przyszło smile

9 (edytowany przez golavox 2014-04-15 13:33:48)

x

10

golavox napisał/a:
mulinek napisał/a:

jak przetrwać zajmując się zamówieniami publicznymi  i nie dać się zwariować - tak żartobliwie jakoś mi na myśl przyszło smile

jestem za ;-)

zamówienia publiczne w służbie zdrowia smile hehe

11

efigy007 napisał/a:
golavox napisał/a:
mulinek napisał/a:

jestem za ;-)

mam to na co dzień i stałą permanentną rotację pracowników zamówień publicznych (po 5 w ciągu roku przestałam liczyć)

12

sebek napisał/a:

Może "Wpływ wydawanych przez KIO pomyślnych wyroków  na wzrost statutu materialnego członków Izby"

"Ustawienie przetargu w trzech ruchach na przykładzie..."

To takie na czasie będzie. I może w CBA jakąś literaturę już przejęli smile

A tak na poważnie to może środowiskowe kryteria oceny ofert lub nowe podejście do zamówień publicznych w świetle zmian prawnych dotyczących udziału podwykonawców w zamówieniach publicznych.

Heheheh myślę że a propos tematu drugiego byłoby o czym pisać tongue

13

db a może "wpływ nowelizacji ustawy PZP na psychikę specjalistów ds zamówień publicznych" lub "zróżnicowanie poziomu obłędu przy sporządzaniu sprawozdania z udzielonych zamówień za rok 2013"?

14

golavox napisał/a:
efigy007 napisał/a:
golavox napisał/a:

jestem za ;-)

mam to na co dzień i stałą permanentną rotację pracowników zamówień publicznych (po 5 w ciągu roku przestałam liczyć)

sami odchodzą?

15

Katiqq napisał/a:

db a może "wpływ nowelizacji ustawy PZP na psychikę specjalistów ds zamówień publicznych" lub "zróżnicowanie poziomu obłędu przy sporządzaniu sprawozdania z udzielonych zamówień za rok 2013"?

Popieram

Proponuję:
"Roczne sprawozdanie skutkiem wypalenia zawodowego"
"Sprawozdanie z udzielonych sprawozdań od 2004 do 2014 roku"

16 (edytowany przez golavox 2014-04-15 13:33:58)

x

17

lexus napisał/a:
Katiqq napisał/a:

Popieram

Proponuję:
"Roczne sprawozdanie skutkiem wypalenia zawodowego"
"Sprawozdanie z udzielonych sprawozdań od 2004 do 2014 roku"

"Wartość zamówień poniżej 14 000 tyś euro  w sprawozdaniu za 2013 r na przykładzie XXX"

ps. Co niektórzy wykazują kwoty na równi z postępowaniami przetargowymi tongue

18

Podłączam się do tematu - ma ktoś jakiś ciekawy pomysł na temat pracy licencjackiej w materii Pzp?

19 (edytowany przez jo 2015-04-18 19:50:25)

Wpływ kilku zmian w ustawie w przeciągu jednego roku na błędy (zdaniem kontrolujących) w zamóweniach publicznych

20

Może, problematyka zastosowania nieprawidłowej stawki podatku od towarów i usług w kontekście błędu w obliczeniu ceny.