1

Temat: brak w ogłoszeniu warunków udziału w postepowaniu

Witam,
zamawiający dokonał wyboru najkorzystniejszej oferty (postępowanie powyżej progów), w trakcie sporządzania umowy zauważyłam ze w ogłoszeniu (Dziennik Urzędowy unii europejskiej) nie wpisałam warunków udziału w postepowaniu oraz opisu sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków. warunków szczególnych w ramach art. 22 nie stawiałam. ale w ogłoszeniu brakuje zacytowania art. 22 oraz wskazania na art. 24 ustawy. co powinnam teraz zrobić?
unieważnić na podstawie art. 93 ust.1 pkt 7 w związku z art. 146 ust. 6 ( ale brak mi argumentów, ze ten błąd miał wpływ na wynik postępowania)?
z góry dziękuję za wszystkie opinie

2

Odp: brak w ogłoszeniu warunków udziału w postepowaniu

Litości. A jaką informację o postępowaniu po przeczytaniu ogłoszenia mieli wykonawcy? Że nie trzeba spełniać żadnych warunków. IMO postępowanie obarczone jest błędem. Zalecam lekturę postępowań kontrolowanych przez Prezesa UZP.

3

powyżej progu musisz żądać wszystkich dokumentów na art. 24 ust. 1. jak ich nie wymieniłaś w ogłoszeniu to chyba faktycznie klops.

4

W trakcie kontroli wyszło, iż w ogłoszeniu o zamówieniu UE nie zawiera terminu wykonania zamówienia, warunków udziału w postępowaniu jak również dokumentów jakie Wykonawcy winni złożyć w celu  potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu oraz braku podstaw do wykluczenia z postępowania. Postępowanie prowadziła osoba która już nie pracuje, czy można to jakoś obronić

5

Chyba tylko brakiem wiedzy osoby prowadzącej postępowanie.