Temat: jeden budynek dwa zadania
robimy częściową termomodernizację budynku roboty budowlane oraz chcemy zakupić piec do tego budynku dostawa z montażem osobno poniżej 3o tyś tu robota a tu dostawa i usługa może się ktoś przyczepić??
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
robimy częściową termomodernizację budynku roboty budowlane oraz chcemy zakupić piec do tego budynku dostawa z montażem osobno poniżej 3o tyś tu robota a tu dostawa i usługa może się ktoś przyczepić??
ja bym to połączyła..jeden cel tu jest, ja mam podobnie na 1 budynku remont elewacji,konserwacja oraz kanalizacja deszczowa, robie 2 postepowania ale szacuje łącznie i dlatego 2 p.nieograniczone
Musi być jedno postępowanie.
wydaje mi sie ze postępowania moga byc 2, wazne by szacowac łącznie i robic procedure w progu jaki obowiazuje przy lacznym szacunku
Szacunek oczywiście razem, czy to podzielicie, to wasza wola.
Przepraszam, zgadza się, myślałem o łącznym szacowaniu, a napisałem bzdurę.
a teraz ja PN I etap unijny w roku 2014 , II wartościowo krajowy mam ogłaszać w Unii czy w BZP?
DUUE
Niestety procedura jak bipi.
DUUE
Nawet jak będzie wartościowo np. 5 000 zł netto?
a teraz ja PN I etap unijny w roku 2014 , II wartościowo krajowy mam ogłaszać w Unii czy w BZP?
A łącznie szacowałaś etap I i II?.
Co do zasady tak, nawet jeśli wartość jest 5k PLN - ale nie wykluczam możliwości zastosowania np. 6a
załamaliście mnie dwa kolejne przetargi (chcą osobno) a już mam 3 ogłoszone dwa w trakcie
myszy1953 napisał/a:a teraz ja PN I etap unijny w roku 2014 , II wartościowo krajowy mam ogłaszać w Unii czy w BZP?
Nie bo miał być nigdy nie robiony wartość I była pow. 10 mln euro
Darek W. napisał/a:myszy1953 napisał/a:a teraz ja PN I etap unijny w roku 2014 , II wartościowo krajowy mam ogłaszać w Unii czy w BZP?
Nie bo miał być nigdy nie robiony wartość I była pow. 10 mln euro
To dla mnie osobno - bo - potrzeba wynikła teraz a II etap nie był przewidywany wcześniej - myszy nie zakładała, że będzie dalej robota w tym budynku w kolejnym roku - mniemam.
Jeżeli faktycznie jest to nowe zamówienie, wcześniej nie przewidywane to kwalifikuje się osobno.
wyborcze obietnice należy spełniać i stąd nagły zwrot w kierunku "a jednak budować"
A ja jestem za łączeniem (sumowaniem) - jest to jedno przedsięwzięcie budowlane - i nieważne, że rozciągnięte w czasie.
ogłaszam w DUUE za to nikt głowy nie urwie
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc