Temat: Dźwig dla osób niepełnosprawnych - DOSTAWA?
Czy ktoś z was organizował postępowanie na dostawę wraz z instalacją Dźwigu osobowego - art. 6.2 uPzp? Sytuacja wyglada u nas tak, że kończymy roboty remontowe budynku w którym zlokalizowany jest szyb windowy i przyszły uzytkownik chciałby w nim zainstalować Dźwig osobowy dla osób niepełnosprawnych. Ponieważ zadanie finansowane jest z funduszy unijnych we wniosku o dofinansowanie zostało określone ile bedzie przetargów, w jakim trybie i co będzie przedmiotem zamówienia. Pozostał nam tylko do przeprowadzenia przetarg nieograniczony na dostawy i ten Dźwig musi się w nim znaleźć. Czy ktoś takie lub podobne postepowanie przeprowadzał? Mam pewne obawy czy ktoś nie zarzuci nam że to nie DOSTAWA lecz RB a przy pieniądzach unijnych kontrolujacy nie maja doświadczenia w zamówieniach i trzymaja się głównie opinii i wyroków a te w tym zakresie są różne (kojarzy mi się sprawa firmy energetrycznej EOLICA, która zorganizowała przetarg na dostawę wraz z montażem wież z wiatrakami a zespół arbitrów stwierdził że powinna zorganizować przetarg na RB. Nie potwierdził tego w poźniejszym czasie sąd - III Ca 1019/06 - ale ja niechciałbym takich komplikacji przechodzić).