1

Temat: 3 ogłoszenia identyczne w BZP!!

Witam Wszystkich!

Pewnie nikomu się to nie zdarzyło, jednak komuś musiało się zdarzyć....
Zdarzyło mi się, że:
1.  Wprowadzałam ogłoszenie (nie pierwszy raz) jednak w trakcie wysłania wystąpił błąd techniczny.
2. Wprowadziłam ogłoszenie drugi raz .... to samo.
3. Wprowadziłam ogłoszenie trzeci raz i .... udało się je zamieścić pod jakimś tam nr.
Wylogowałam się i sprawdzam, aby wydrukować.... a tu.. niespodzianka - SĄ wszystkie ogłoszenia i mają oczywiście inne nr!!!!
( przetarg nieograniczony- ledwo co powyżej 14000euro, na olej)

CO TERAZ?

1. Należy zamieścić na stronie Zamawiającego ogłoszenie o wszczęciu postępowania dla ogłoszenia według, którego prowadzone będzie postępowanie......
- a do niego ogłoszenie o unieważnieniu wybranych ogłoszeń?
- czy wymagane jest aby było to pierwsze ogłoszenie?,

2. . Należy zamieścić na stronie Zamawiającego ogłoszenie o wszczęciu postępowania dla ogłoszenia według, którego prowadzone będzie postępowanie......
- a do tego zamieścić na stronie Zamawiającego ogłoszenie o unieważnieniu postępowań wszczętych przez publikacje kolejnych ogłoszeń?
-  tylko ..... z jakiej przyczyny faktycznej i prawnej?
- Jak te unieważnione "postępowania" udokumentować ????

PRZEPRASZAM -  pewnie poplątałam, ale faktycznie się w tej sytuacji nie odnajduję?

2

Odp: 3 ogłoszenia identyczne w BZP!!

Daj spokój, liczy się fakt, ze umieściłaś ogłoszenie w Biuletynie, a to, ze strona UZP działa jak działa to nie Twoja broszka. Fakt jest taki, ze jest 3 razy ogłoszenie o tej samej treści i nic więcej. Nie bawiłabym się w unieważnianie czegokolwiek.

3

Niech sobie UZP zrobi przetarg na nowy serwer. Olej te ogloszenia, wazne, że zamieściłaś (jedno)

4

Zamieściłam na stronach internetowych Zamawiającego ogłoszenie o wszczęciu postępowania, w którym zapisałam, jakiego dotyczy numeru ogłoszenia (tak jak zwykle). Przyjęłam numer pierwszego, jakie zamieściło się w BZP.

Trudno, że Pan Piotr Zabadeusz z portalu uzp polecił/odpisał:
"Nie ma możliwości usunięcia ogłoszeń. Proszę na swoich stronach internetowych poinformować potencjalnych wykonawców o zaistniałym fakcie. Postępowanie wszczęte przez publikacje kolejnego ogłoszenia proszę unieważnić. Proszę w oparciu o jeden numer prowadzić procedurę przetargową."

Ps. Jakby się Kierownik dowiedział, że mamy robić zamęt poprzez unieważnianie w/w ogłoszeń /przetargów, to miałabym chyba niezłą zadymę... przecież czas ucieka....

Pozdrawiam i
                       DZIĘKI  za wsparcie!  smile))

5

ja miałam to samo i nawet pokusiłam się o wysłanie maila do biuletynu ze wskutek takich errorów dwa razy ogłosiłam to sami i nic z tym nie zrobili. Zero reakcji!!!

6

awenita napisał/a:

Trudno, że Pan Piotr Zabadeusz z portalu uzp polecił/odpisał:
"Postępowanie wszczęte przez publikacje kolejnego ogłoszenia proszę unieważnić."

CO ZA DEBIL mad

Ogłoszenie w BZP nie wszczyna postępowania. Wszczęcie następuje u zamawiającego.

7

Zabadeusz, kupta se nowy serwer...sie za robote weźta...