Temat: rażąco niska cena
Czy co przeliczenia rażąco niskiej ceny wlicza sie oferty odrzucone?
PILNE
z gory dzieki
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy co przeliczenia rażąco niskiej ceny wlicza sie oferty odrzucone?
PILNE
z gory dzieki
Tak, do średniej również odrzucone.
dzięki
A czy pismo odnoście złożenia wyjaśnień wysyłam do odrzuconych podejrzewam ze nie ale wole się upewnić
wiem, że trzeba brać też te odrzucone, ale to trochę bez sensu.
załóżmy, że chcemy kupić auto a ktoś nam oferuje nam oferuje np. czołg (przykład trochę z banki wzięty, ale nie znaczy że niemożliwy), i cena tego czołgu powoduje podwyższenie średniej.
Niestety szad, tak jest, ale porównanie złożyłeś z kosmosu
Niestety szad, tak jest, ale porównanie złożyłeś z kosmosu
hello Moje pytanie brzmiało: Czy pisać pismo o wyjaśnienie czy tylko wliczam w średnią. Wydaje mi sie ze skoro nie oceniam jego oferty to nie pisze ale dla pewności. Podpowiedzcie
jak dla mnie wysyłanie pisma do wykonawcy, którego odrzuciłeś to zbyteczna biurokracja.
postąpiłbym podobnie jak w przypadku braku jakiegoś dokumentu. oferta do odrzucenia to się nie wzywa do uzupełnienia. analogicznie bym zrobił w przypadku RNC.
Nie piszesz skoro odrzucasz.
dzięki Marcel i Szad
wiem, że trzeba brać też te odrzucone, ale to trochę bez sensu.
załóżmy, że chcemy kupić auto a ktoś nam oferuje nam oferuje np. czołg (przykład trochę z banki wzięty, ale nie znaczy że niemożliwy), i cena tego czołgu powoduje podwyższenie średniej.
I podobnie gdy nam ktoś nie wyceni części pozycji np w dostawach. Odrzucimy tą ofertę jako niezgodną z SIWZ ale wg mnie bez sensu brać ją do obliczania RNC. Wiadomo, że cena takiej oferty może znacznie odbiegać od realnej za wykonanie danego zamówienia. Tak samo jak nie można przyrównywać ceny ofert jak ktoś nam zaoferował całkiem coś nie na temat (np. ten czołg).
Ciekawe czy ewentualna kontrola sztywno będzie się trzymać zapisów ustawy czy przyjmą do swojej wiadomości, że ktoś do badania RNC nie uwzględnił oferty Wykonawcy, który złożył ofertę w niepełnym wymiarze lub ze znacznym nadmiarem...
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc