Temat: Kierownik zamawiającego - stowarzyszenie
Czy w przypadku stowarzyszenia w roli Kierownika zamawiającego zawsze występuje prezes?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → Kierownik zamawiającego - stowarzyszenie
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy w przypadku stowarzyszenia w roli Kierownika zamawiającego zawsze występuje prezes?
lub osoba mająca pisemne upoważnienie
Czy wicestarosta może być przewodniczącym komisji przetargowej i jednocześnie podpisywać umowę jako jeden z reprezentantów powiatu?
Wg mnie może podpisać. Nie może być jednocześnie członkiem komisji przetargowej i kierownikiem zamawiającego.
Chcę się upewnić w pewnej sprawie.
Robię postępowanie dla jednego ze stowarzyszeń. Boję się, że tam nikt nie przypilnuje mi wpływających zapytań, czy wpływających ofert.
Nie ma żadnych przeszkód, żebym podała adres do korespondencji, nr faksu, miejsce składania i otwarcia ofert w Urzędzie Miejskim?
odp do Justine: wg mnie nie może wykonywać dwóch czynności w jednym postepowaniu. Poza tym wg słowniczka pzp kierownikiem zam. jest osoba lub organ. a czy przypadkiem w starostwie to nie zarząd zatwierdza uchwałą? bo wg mnie tak, a wicestarosta wchodzi w skład tego organu.
Komisja przetargowa jest zespołem pomocniczym Kierownika Zamawiającego i nie bardzo aby połączyć dwa w jedno, czyli Kierownik członkiem komisji.
odp do Justine: wg mnie nie może wykonywać dwóch czynności w jednym postepowaniu. Poza tym wg słowniczka pzp kierownikiem zam. jest osoba lub organ. a czy przypadkiem w starostwie to nie zarząd zatwierdza uchwałą? bo wg mnie tak, a wicestarosta wchodzi w skład tego organu.
No właśnie wice jest w zarządzie, ale przecież starosta może działać wraz innym członkiem zarządu lub osobą upoważnioną przez zarząd...(Ustawa o sam. powiatowym art.48.1)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc