1

Temat: Ocena zamówienia

Witam,
mam za zadanie ocenić ogłoszenie przetargu nieograniczonego http://bzp1.portal.uzp.gov.pl/index.php?ogloszenie=show&pozycja=123452&rok=2015-05-25
i odpowiedziec na kilka pytań, jedno z nich brzmi:
1) Czy wykluczono warunki udziału w postępowaniu analizy merytorycznej?
Czy może ktoś mi pomóc i napisać co muszę tutaj uwzględnic i podać?
Bardzo proszę o pomoc!

2

Odp: Ocena zamówienia

w ogłoszeniu żądano od wykonawców wykazaniem się wiedzą i doświadczeniem, więc tego warunku udziału w postępowaniu nie wykluczono (dla mnie to jest warunek merytoryczny)

3

Dla mnie przetarg nadaje się do Pajacyków - opis sposobu dokonywania oceny warunku dotyczącego potencjału ekon.-fin niedopuszczalny. Poza tym nierówne traktowanie podmiotów krajowych i zagranicznych...

4

" zdolność kredytową co najmniej w wysokości połowy ceny oferty złożonej w ramach niniejszego postępowania"

jak dla mnie warunek nierówny dla Wyk. ten co ma troszkę droższą ofertę musi wykazać wyższą zdolność.. hehe

5

Jeżeli chodzi  o ocenę warunku dotyczącego potencjału ekon-fin to jaki art. nie został spełniony?

I co z tym czy wykluczono warunki udziału w postępowaniu analizy merytorycznej?
czy to o to chodzi?:
Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Zamawiający nie stawia szczególnych wymogów w w/w zakresie. - Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie na podstawie wymaganych dokumentów i oświadczeń, wg formuły spełnia / nie spełnia, z zastrzeżeniem art. 26 ust. 3 i 4 uPZP  -

6 (edytowany przez Darek W. 2015-05-28 12:02:21)

Sara - skoro jesteś oceniającym - to winnaś wiedzieć co szukać.

Nie podpowiadać.

Na inne forum wejdź.

7

sara9090 napisał/a:

Jeżeli chodzi  o ocenę warunku dotyczącego potencjału ekon-fin to jaki art. nie został spełniony?

Nierówne traktowanie wykonawców - naruszenie art. 7.1 Pzp - tak jak efigy007 napisał(a)

sara9090 napisał/a:

I co z tym czy wykluczono warunki udziału w postępowaniu analizy merytorycznej?

O co kaman??? Nie rozumiem - co to znaczy???

8

"Cosik" nie po "polskiemu ":)

Może chodzi o to, czy "sprecyzowano warunki udziału" tj czy postawiono jakiś warunek, który będzie ktoś sprawadzał merytorycznie, czy wykonawca spełnia.

lub może chodzi o to czy ktoś wcześniej sprawdził te warunki merytorycznie zanim ogłoszono przetarg?

??

9

A co to jest. Pierwszy raz widzę takie cudo. Przetarg ogłoszony w ramach praktyk zawodowych w szkole średniej?

WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

- Sytuacja podmiotowa wykonawców, w tym wymogi dotyczące wpisu do rejestru zawodowego lub handlowego. W postępowaniu mogą wziąć udział Wykonawcy, którzy: - posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; tj. są uprawnieni do uczestnictwa w obrocie prawnym na podstawie odrębnych przepisów, - nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 uPZP.

10

Powiem szczerze, że sama nie mam pojęcia o co chodzi i dlatego szukam pomocy ...
Mam wydrukować z SIWZ procedurę selekcyjną  przetargu nieograniczonego i ocenić ją pisemnie na zaliczenie przedmiotu "zamówienia publiczne" odpowiadając na pytania.
Jedno z nich brzmi własnie czy wykluczono warunki udziału w postępowaniu analizy merytorycznej?
Jakoś muszę to zrobić

Dziękuje za pomoc!

11

sara9090 napisał/a:

Powiem szczerze, że sama nie mam pojęcia o co chodzi i dlatego szukam pomocy ...
Mam wydrukować z SIWZ procedurę selekcyjną  przetargu nieograniczonego i ocenić ją pisemnie na zaliczenie przedmiotu "zamówienia publiczne" odpowiadając na pytania.
Jedno z nich brzmi własnie czy wykluczono warunki udziału w postępowaniu analizy merytorycznej?
Jakoś muszę to zrobić

Dziękuje za pomoc!

A może "czy wykluczono warunki udziału w postępowaniu - analiza merytoryczna".

12

Hmm.. możliwe że własnie o to chodzi.