1

Temat: Termin realizacji

witam w postepowaniu na gadzety reklamowe, w trakcie postepowania dokonano zmiany w zakresie Terminu realizacji wydłużono go z 5 dni do 8 dni, wykonawca nie uwzglednił zmian w tym zakresie w formularzu ofertowym ( ale deklaruje korzystniejszy Termin) jak postąpic czy pisać o wyrażenie zgody w zwiazku z dokonaną zmiana czy uwzglednić Termin zadeklarowany w ofercie? pilne!

2 (edytowany przez bipi 2015-06-01 08:51:17)

Odp: Termin realizacji

87.2.3 (na upartego to nawet pisarska by się nadała) wink

3

a mozna pozostawić termin 5 dni???

4

Niekoniecznie - skoro zmieniłeś na 8, to 8 obowiązuje.

5

Bipi jeszcze to pytanko : )

http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?pid=116265#p116265

6 (edytowany przez jo 2015-06-01 10:25:22)

chyba jednak 5 dni jeżeli tak wpisał w ofercie to nie może być chyba inaczej art 140.1

7

Jak Bipi. Na etapie od ogłoszenia postępowania wykonawca ma obowiązek kontrolowania zmian na stronie zamawiającego i obowiązują go zmiany wprowadzane w SIWZ. Wiem, że Bipi nie zgodzi się ze mną, ale ja pro forma wezwałabym do złożenia wyjaśnień, żeby mieć pewność.

8

Katiqq napisał/a:

Jak Bipi. Na etapie od ogłoszenia postępowania wykonawca ma obowiązek kontrolowania zmian na stronie zamawiającego i obowiązują go zmiany wprowadzane w SIWZ. Wiem, że Bipi nie zgodzi się ze mną, ale ja pro forma wezwałabym do złożenia wyjaśnień, żeby mieć pewność.

Katiqq a nie art. 87 ust 2 pkt 3 Ustawy inna omyłka i poprawa jak wyrazi zgodne smile???

9

Możesz poprzedzić wyjaśnieniami, poprawić, poinformować i czekać na jego nie/zgodę, a możesz poprawić i czekać na jego nie/zgodę.

10

ok poprawie i napisze o wyrażenie zgody pismo z zapisem że brak odpowiedzi oznacza odpowiedz pozytywna smile

11

Nie to, że się nie zgodzę, tylko niepotrzebne przedłużenie i jedno pismo więcej. Tak, piszesz jedno pismo, w którym oświadczasz, że poprawiłeś to i to, uzasadniasz dlaczego i pytasz czy się zgadza.

12

a co jesli nie wyrażą zgodny na ten termin 8 dni?? i pozostana przy 5 dniach zadeklarowanyc w ofercie(korzystniejszym)...co jest abstrakcyjne ale odrzucenie na art. 89 ust. 1 pkt 2 (tresc SIZWZ)?"

13

Zgadza się.