1

Temat: Protest na wybór oferty w przetargu z pakietami

Witam,
Mam pytanie, przeprowadzam postępowanie w trybie przetargu nieograniczonego z podziałem na części- zadania (12). Wpłynął Protest na wybór oferty w zadaniu nr 4(w tym zadaniu były trzy oferty)
Pytanie:1. Powiadamiam tylko tych których dotyczy to zadanie(pozostałych 2) czy wszystkich w całym przetargu?(Art. 181)
Pozdrawiam

2

Odp: Protest na wybór oferty w przetargu z pakietami

Protest dotyczy części 4, więc informujesz tylko uczestników "czwartoczęściowych" smile

3

Wysłałem do "czwartoczęściowych" smile
Czyli idąc dalej tym tropem, mogę zawierać umowy w pozostałych częściach nie czekając na rozstrzygnięcie?
i jeszcze jedno: ogłoszenie o udzieleniu zamówienia zamieszczam tylko raz po zawarciu umów we wszystkich częściach, z podaniem różnych dat ,tak?

4

1. Tak
2. Tak (chyba ze od zawarcia pierwszej umowy upłynie zbyt długi okres np. ponad miesiąc)

5

jacek0707 napisał/a:

Protest dotyczy części 4, więc informujesz tylko uczestników "czwartoczęściowych" smile

i, na dzisiaj niestety to by było na tyle sad

nora

6

...w sensie, że co... nora?

7

Nora chyba wciągnął Cię temat więc specjalnie dla Ciebie zestaw pytań dodatkowych smile :
uznaję protest( przesyłam rozstrzygnięcie), czyli powtarzam czynność oceny ofert, odrzucam na podstawie art. 89 ust 2 ofertę wybraną wcześniej (wysyłam informację o odrzuceniu do odrzuconego ?)( wysyłam informację o powtórzeniu czynności art. 183 ust. 6) i wybieram następną ofertę i tutaj:
1. wysyłam zawiadomienie o wyborze oferty?
2. zamieszczam je na stronie?
3. czekam 7 dni do podpisania umowy?

8

yes yes yes