Temat: zabezpieczenie nalezytego wyk.umowy
Dwóch wykonawców z najniższymi cenami nie określiło w formularzy oferty wartości zabezpieczenia wykonania umowy. Czy zamawiający może to poprawić?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → zabezpieczenie nalezytego wyk.umowy
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dwóch wykonawców z najniższymi cenami nie określiło w formularzy oferty wartości zabezpieczenia wykonania umowy. Czy zamawiający może to poprawić?
To zamawiający określa wartość, a nie wykonawcy. Skąd ten zapis u was ?.
W SIWZ mamy taki zapis:
,,Zabezpieczenie należytego wykonania umowy ustala się w wysokości 5 % ceny ryczałtowej podanej w ofercie (brutto)"
a w formularzu oferty taki zapis:
,,Zobowiązujemy się, w przypadku wybrania naszej oferty jako najkorzystniejszej, do wniesienia zabezpieczenia należytego wykonania umowy w określonej w SIWZ § 18 wysokości brutto.................. zł, słownie .......................................zł, w formie ......................................................, przed terminem podpisania umowy"
W/w zapisu wykonawca nie uzupełnił.
Dać sobie spokój. Przed zawarciem umowy uzgodnić z wykonawcą.
Po co sobie życie utrudniać takimi zapisami. Narzucacie w jakiej wysokości, a później wpisujecie w umowę i załatwione.
dokładnie j.w.
uzupełnione czy nie i tak według mnie nic nie wnosi.
Analizując problem też dochodzę do wniosku, że trochę utrudniłem sobie życie. Muszę na przyszłość skorygować treść druku oferty pomijając kwotę wstawiając tylko wartość procentową.
Dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam.
Analizując problem też dochodzę do wniosku, że trochę utrudniłem sobie życie. Muszę na przyszłość skorygować treść druku oferty pomijając kwotę wstawiając tylko wartość procentową.
Dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam.
A po co - w siwz starczy.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc