1

Temat: Droga komunikacji

Witam.

Dopuściłem w SIWZ porozumiewanie się przez email, fax i pisemnie.
Poprzednio wysyłałem wyjaśnienia drogą elektroniczną i pisemnie.

Chyba nie ma przeciwskazań aby wysyłać wyjaśnienia siwz TYLKO w formie skanu drogą elektroniczną?  To zawsze oszczędnosć.

Robi ktoś tak?

2

Odp: Droga komunikacji

Wysyłać wyjaśnienia ?- a po co ?- je ino publikujesz na stronie internetowej.

3

Chyba że pobrał SIWZ u Zamawiającego.

4

Marcel napisał/a:

Chyba że pobrał SIWZ u Zamawiającego.

No chyba - jest jeszcze ktoś taki kto to bada - lub wymaga podania inf. o pobraniu siwz ?.

5

Ehh, chodzi o fizyczne przekazanie SIWZ, teraz to wszyscy pobierają z www.

6

Ja nie wiem z jakiej szkoły jesteście ale u nas szkolą i w komentarzach piszą nie mówiąc o dobrych obyczajach, że oprócz odpowiedzi na stronie  odpowiada się pytającemu. Już kiedyś o tym pisałam ale mnie obśmiano...

7

Myszko, nie ma takiej potrzeby, ustawa mówi jasno.

8

http://noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=11284

9

myszy1953 napisał/a:

Ja nie wiem z jakiej szkoły jesteście ale u nas szkolą i w komentarzach piszą nie mówiąc o dobrych obyczajach, że oprócz odpowiedzi na stronie  odpowiada się pytającemu. Już kiedyś o tym pisałam ale mnie obśmiano...

widać, że ja też jestem tradycjonalistą wink

10

Ja odpowiadam pytającym i tym którym przekazałem siwz.

Przy czym wystarczy Waszym zdaniem wysyłać wyjaśnienia drogą elektroniczną czy konieczne jest dodatkowo wysyłanie pisemnie pocztą tradycyjną?

11

Wystarczy jedna z form

12

myszy1953 napisał/a:

Dlaczego u nas na forum nie ma możliwości "lajkowania" postów? Polubiłam post Myszki i jestem tego samego zdanie co Ona.