1

Temat: braki w ofercie

Mam ofertę na dowozy uczniów do szkół. Żądaliśmy wykazu posiadanych pojazdów, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia wraz z kserokopiami dowodów rejestracyjnych pojazdów, ksero ubezpieczeń OC i NW i ksero aktualnego przeglądu technicznego. Oferent nie dołączył ksera NW i niektóre pojazdy nie mają aktualnego przeglądu technicznego.
Czy w tym wypadku mam żądać uzupełnień dokumentów na podstawie art. 26.3?
Z jaką datą?

2

Odp: braki w ofercie

A na jakiej podstawie były żądane?, par. 6 rozporządzenia?

3

na podstawie warunków określonych w przepisie art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, w zakresie dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym:
"Zamawiający uzna, iż warunek ten został spełniony, w przypadku gdy Wykonawca przedstawi wraz z ofertą oświadczenie,  że dysponuje odpowiednim potencjałem technicznym zapewniającym prawidłową realizację zamówienia oraz załączy do oferty wykaz środków transportu dostosowanych i przewidzianych do realizacji zamówienia  przynajmniej 8 autobusami z których każdy posiada nie mniej niż 38  miejsc siedzących. Wykonawca zobowiązany jest podać informację o podstawie dysponowania autobusami. Załącznik nr 9 do SIWZ wraz z kserokopią dowodów rejestracyjnych, kserokopie ubezpieczeń OC i NW na te pojazdy oraz kserokopie dokumentów potwierdzających posiadanie aktualnego przeglądu technicznego dla każdego pojazdu biorącego udział w realizacji zadania. "

4

odezwijcie się proszę!

5

Oczywiście że do uzupełnienia.

6

jeszcze jedno:
wykazane autobusy nie mogą być starsze niż 20 lat. Wykonawca wykazał jednak 3 autobusy starsze niż 20 lat i teraz brakuje mu 3 sztuk. Czy mogę się do niego zwrócić aby wykazał mi 3 inne pojazdy?

7

Nie spełnia warunku, do uzupełnienia.

8

też na podstawie art. 26.3?

9

No a na jakiej niby innej ?