1

Temat: Zmiana perzedmiaru robót

pytanko: musze dokonoć zmiany przedmiaru w zakresie dwóch pozycji, co powoduje że zwieksza mi się wartość kosztorysu inwestorkiego...jeśli jednostka przekłada mi poprawiony kosztorys inwestorki na pełne dwa dni przed i chce dokonać zmiany przedmiaru to jak powinnam wydłużyć termin postępowania o pełne 14 dni czy tylko np o 7 bo kosztorys zmianiono tylko w drobnym zakresie? PILNE z góry dziekuje

2

Odp: Zmiana perzedmiaru robót

Czyli jest po wszczęciu postępowania? jeśli tak ... to ustawa naruszona.

3 (edytowany przez db 2015-07-31 06:40:12)

jest po wszczęciu i dostaje emai od jednostki ze należy zmienic przedmiar robót i zwiększy sie wartość kosztorysu inwestorkiego...moje pytanie czy jesli wydłuze termin o 14 dni od zmiany kosztorysu to bedzie ok? potraktuje to jako postępowanie wszczynane od nowa..

4

a nie można zmienić na podstawie art 38 ust 4??  w art tym dopuszcza  się zmiany a ust 6 nie precyzuje o ile należy wydłużyć termin poza "niezbędny czas"

5

jo napisał/a:

a nie można zmienić na podstawie art 38 ust 4??  w art tym dopuszcza  się zmiany a ust 6 nie precyzuje o ile należy wydłużyć termin poza "niezbędny czas"

czyli rozumiem że jesli dostałam zapytanie do wykonawcy...w odpowiedzi na nie jednostka merytoryczna przesyła mi zmieniony przedmiar robót i pisze o zwiekszeniu wartości w związku z tym kosztorysu inwestorskiego , powinnam mieć u siebie na biurku zmieniony kosztorys inwestorki z pismem przewodnim akceptującym zwiekszenie środków przez kierownika zamawiającego następnie dokonać wydłuzenia terminu poprzez zmianę ogłoszenia o termin wystarczający na dokonanie zmian...???:) pomóżcie