1

Temat: Wycinka wierzby

Witam,

Jako Zamawiający chcemy aby znalazła się Firma, która wyciełaby nam wierzbę oraz ją sprzedała, a my uzyskalibyśmy część pieniędzy ze sprzedaży Jak podejść do tematu czy ktoś kiedyś z Was miał podobny przypadek. Może nadleśnictwo??PILNE

2

Odp: Wycinka wierzby

Przypuszczam że wartość zamówienia poniżej 30 tyś euro smile. Tak więc jeżeli macie regulamin udzielania zamówień poniżej 30 tyś. euro to proponuję zrobić rozeznanie cenowe i skierować je do firm (np wyszukać w necie). Duża ta wierzba?:)

3

rozumiem ze zapytanie ofertowe, nie licytacja...? regulaminu brak... ale zapytania ofertowe wysyłamy do minimum 3 firm...nie mamy podziału kwotowego ze względu na brak regulaminu sad

4

Dobrze by było wysłać do kilku firm.  Ja stosuję zapytanie ofertowe ( w innych sprawach z wycinką jeszcze nie miałem styczności). Trzeba pamiętać o stosownych zezwoleniach na wycięcie drzew.

5 (edytowany przez lisvitalis 2015-08-04 10:37:05)

Koszty tego wycięcia będą niewielkie. Spróbuj załatwić z firmą żeby oszacowali ilość metrów przestrzennych i zabrali sobie wycięte drzewo. Średnia cena 1 m przestrzennego w nadleśnictwach to ok 80 zł. Niech pomniejszą sobie wynagrodzenie o wartość drzewa, wspomnij o tym w protokole. Przynajmniej ja tak robię. Rozumiem że stosowne zezwolenie na wycinkę posiadacie.