1

Temat: usługi wsparcia - łączyc czy dzielić

czy usługi wsparcia realizowane przez konsultantów, w posługiwaniu się różnymi systemami komputerowymi należy traktować łącznie czy oddzielnie?

Są wdrożone różne projekty informatyczne, systemu te służą do obsługi innych spraw, były też wdrażane na podstawie odrębnych postepowań. czy świadczenie teraz podobnego wsparcia dla użytkowników tych innych systemów, to traktować łącznie czy odrębnie.

2

Odp: usługi wsparcia - łączyc czy dzielić

jest tożsamość czasowa, podmiotowa pewnie też bo są firmy które mogą zapewnić osoby konsultantów na wszystkie te systemy. No ale tożsamość przedmiotowa? Służą do czego innego ..

Nie macie zdania?

3

Jeżeli konsultanci z innych firm mogą zapewnić kompleksową obsługę wszystkich programów, możesz łączyć. Jeśli natomiast nie znają niektórych programów, nie masz innego wyjścia - musisz dzielić.

4

Na pewno nie ma konsultantów którzy znają obsługą wszystkich systemów. Ale pewnie są wykonawcy którzy mogą zapewnić realizacje usług przez osoby do wszystkich systemów, poprostu wykonawca podpisze z tymi osobami umowy.

Załóżmy że jest tożsamość podmiotowa, ale nie ma przedmiotowej. Te systemu informatyczne to inne bajki.

Wiem , że mogę łączyć, pewnie zawsze. Ale czy jak będę traktował odrębnie, to czy powstanie uzasadniony zarzut dzielenia?

5

Jeżeli będziesz miał potwierdzenie, że wybrani wykonawcy nie są w stanie obsługiwać innych, poza wskazanymi programów, to nie powinno być kłopotów.

6

co z tożsamością przedmiotową, inne jest przeznaczenie tych systemów, nazwijmy, nie widzisz tu wystarczającego powodu dla którego można traktować odrębnie?

7

Jak dla mnie o tyle, o ile wątpliwa jest przedmiotowa, to wykluczam całkowicie podmiotową, bo dokonując zakupu kompleksowego zawęzisz rynek wykonawców.

8

zabij a nie pojmę co zostało napisane

9

Nie dziwię się, wszak to piątek. Przeczytaj w poniedziałek.