1

Temat: Kiedy można podpisać umowę?

Witam.

Postępowanie poniżej progów. Zamawiający nikogo nie wykluczył ani nie odrzucił żadnej oferty. Dzisiaj wysyłam informację o wyborze oferty. Chcę zawrzeć umowę zgodnie z art. 94 ust. 2 pkt 3 lit. a. Czy mogę zawrzeć umowę w dniu wyboru najkorzystniejszej oferty? Czy muszę jednak to zrobić dnia następnego?

Może głupie pytanie, ale prosiłbym o pomoc.

2

Odp: Kiedy można podpisać umowę?

Ponieważ ani nie wykluczyłeś żadnego wykonawcy ani nie odrzuciłeś żadnej oferty nie musisz dochować terminu 5-dniowego. Możesz zawrzeć umowę w dniu wyboru.

3

Bitter, i Ty odpowiedzi nie znasz!? wink

4

Nie wiem nawet jak się nazywam smile, zostałem kilka miesiecy temu sam w "dziale", koleżanka postanowiła dołożyć cegiełkę do przyrostu naturalnego wink a ja topię się w papierach, postępowaniach. W jednym postępowaniu 2 firmy gdzie mam ok. 70 pakietów po ileś tam pozycji , zrobiły omyłki rachunkowe w 99,99 pozycjach..... liczę i piszę pisma o omyłkach , rnc...

Jeszcze został mi zaległy urlop, a dwutygodniowy to chyba wezmę w listopadzie albo grudniu.. wink

5

tęż mam zaległy urlop w przeciągu 2 dni ogłosiłem 4 przetargi będzie cud jak czegoś nie pomyliłem a jak przyjdzie ocena ofert to chyba do wieczora
ps zaległy urlop do końca września należy wybrać wink

6

to i ja dorzucę cegiełkę urlop w mojej firmie to mit ;( szefo rzucił hasło że jak komuś nie pasuje to droga wolna

7

Kurcze, jaka tu sprawiedliwość, dobrze że nie pracuję u prywatnego smile

8 (edytowany przez jo 2015-09-16 11:10:38)

ja też nie ale mam zadanie bojowe koniecznie wybrać urlop jednocześnie ma nie być obsuwy w przetargach (moim zdaniem niewykonalne) a takie hasło jak zielony26 też mi się zdarzyło usłyszeć

9

jutro wyjdzie informacja o rozstrzygnięciu, przetarg poniżej unijnych, oferta odrzucona,
czy 5 października mogę podpisać umowę??

10

6-go października.

11

Marcel napisał/a:

6-go października.

j.w. 5 dnień wypada w niedzielę wiec na przesuwa się na poniedz., wiec wolno dopiero 6.

12 (edytowany przez jo 2015-09-30 11:56:03)

teraz unijny nikt nie ma faxu ani meila jutro 1.10 wysyłka podpisani umowy najwcześniej 16.10??
w kilku częściach mam tylko jednego oferenta więc mogę termin skrócić??

13

Unijny? 15 dni od wysłania czyli 19.10.2015 podpisanie. Przed czasem możesz zawrzeć jak ustanowiono w 94.2.

14

czyli dnia wysyłki nie wliczamy??

15

wysyłasz 01.10 liczysz od 02. - 15 dni tzn. po 16.10.2015 możesz podpisywać umowę

16 (edytowany przez Marcel 2015-09-30 14:45:48)

Dzień następny (danego zdarzenia).
Tylko z moich wyliczeń wychodzi że 17-go, jeżeli pracujecie w sobotę, jeżeli nie to faktycznie 19-go.

17

dzieki