Temat: Prawo opcji
Witam,
czy ktoś podpowie jakie zapisy do postępowania na sukcesywną dostawę materiałów uwzględniając Prawo opcji.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam,
czy ktoś podpowie jakie zapisy do postępowania na sukcesywną dostawę materiałów uwzględniając Prawo opcji.
W SIWZ najpierw określasz podstawowy zakres przedmiotu zamówienia. Następnie wskazujesz, że Zamawiający przewiduje prawo opcji polegające na ... (opis przedmiotu zamówienia objętego prawem opcji)
Tu zasady są takie same jak przy opisie przedmiotu podstawowego.
W SIWZ określasz również w jakiej sytuacji oraz w jakim terminie powiadomisz Wykonawcę o skorzystaniu bądź nieskorzystaniu z prawa opcji.
Formularz ofertowy musi obejmować zarówno cenę za wykonanie zamówienia podstawowego jak i objętego prawem opcji.
Jedyną watpliwość jaka mnie trapi to ZNWU. Mianowicie nie jestem pewny czy wysokość ZNWU to procent całości czy też tylko zamówienia podstawowego.
Są też opcje przy zamówieniach na usługi, polegające na wydłużeniu okresu świadczenia tej usługi. I tutaj również mam dylemat. Mianowicie nie jestem do końca pewien na jaki okres powinno być ZNWU - na okres objęty zamówieniem podstawowym czy też również objęty prawem opcji.
Może znajdzie tu ktoś z doświadczeniem w tym zakresie i podpowie. Firmy szkoleniowe jakoś pomijają tą tematykę szerokim łukiem.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc