Temat: usługi pocztowe
Czy usługi pocztowe należą do usług niepriorytetowych? Czy konieczne jest stosowanie w tych usługach dodatkowego pozacenowego kryterium?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → usługi pocztowe
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy usługi pocztowe należą do usług niepriorytetowych? Czy konieczne jest stosowanie w tych usługach dodatkowego pozacenowego kryterium?
Do niepriorytetowych nie należą.
a skąd pogląd że przy niepriorytetowych można stosować wyłącznie kryterium cena? może mi ktoś o wyjaśnić?
A właśnie, że należą do niepriorytetowych
a skąd pogląd że przy niepriorytetowych można stosować wyłącznie kryterium cena? może mi ktoś o wyjaśnić?
Bo np. możesz zastosować art. 5a
wg P.Nowickiego jest to usluga powszechnie dostepna bo sluzy kazdemu do zaspokojenia jego biezacych potrzeb
to wkońcu priorytetowa usługa czy nie?
A w wykazie niepriorytetowych jest?
Poza tym przy niepriorytetowych też nie możesz stosować ceny 100%, pod warunkiem że nie jest powszechnie dostępna o ustalonych standardach jakościowych.
usługi pocztowe są powszechnie dostępne. Nie ma ich w wykazie priorytetowych ani w niepriorytetowych więc myślałam podciągnąć je pod inne usługi niepriorytetowe
A w wykazie niepriorytetowych jest?
Poza tym przy niepriorytetowych też nie możesz stosować ceny 100%, pod warunkiem że nie jest powszechnie dostępna o ustalonych standardach jakościowych.
Marcelku - przeczytaj najpierw art. 5a
Ze strony UZP z narzędzia CPC/CPV:
Kod: 64110000-0
Opis: Usługi pocztowe
Rodzaj usługi: Niepriorytetowa
Marcelku - przeczytaj najpierw art. 5a
5a znam, a więc...?
Jeżeli stosujesz 5a nie musisz stosować przepisów Działu II Pzp
Zgadza się, jednak z 5a byłbym ostrożny, procedura niby jasno określona a tak w sumie jednak nie jest, męcząc się z tymi zapisami wolałbym zastosować pełną procedurę.
A ja już stosowałem 5a - wystarczy zrobić przetarg zgodnie z kc i jest ok.
To może podrzucisz pomocne wzorce
o tak prosimy o wzorzec
Jest parę niedociągnięć (na szybko był robiony) ale można coś wykorzystać
http://www.bip.wieliszew.pl/public/?id=134944
Wielkie dzięki kolego
dzięki!
Nie ma sprawy - mogłem to pomogłem
czy mamy juz wybranego operatora wyznaczonego na kolejne lata?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc