1

Temat: oryginały dokumentów potwierdzających należyte wykonanie usług

Witam.
prowadze psotępowanie w dialogu konkurencyjnym ogłoszeni wisi w BZP oraz na naszej stronie internetowej. W ogłoszeniu wkradł się błąd dotyczący formy dokumentów potwierdzających należytw wykonanie usług. Mianowicie z ogłoszenia wynika że mają być one złożone w oryginale. Próbowałam to sprostować, ale UZP stwierdził iż sprostowanie jest niedopuszczlane na podst. art 11 ust. 4 (nie zgadzam się z tym gdyż sprostowanie miało dotyczyć formy dok., a nie warunków udziału, ani sposobu oceny dokumentów). Proszę o radę.

2

Odp: oryginały dokumentów potwierdzających należyte wykonanie usług

ale dotyczy opisu sposobu dokonywania oceny spełnienia tych warunków. Wykaz dokumentów jakich żądasz na potwierdzenie spełnienia warunków udziału jest opisem sposobu dokonywania oceny. Zgodnie z art. 11 ust. 4 - nie podlega sprostowaniu. NIESTETY, ale powinnaś unieważnić postępowanie i wszcząć od nowa zamieszczając nowe ogłoszenie bez wad.

smile nora

3

Zgadzam się. tylko że ja nie chce zmienić dokumentów, tylko "poszerzyć" formę w jakiej mogą one zostać złożone

4

jakiekolwiek "pstrykanie" przy warunkach udziału i dokumentach jest zmiana opisu sposobu dokonywania oceny ich spełnienia. Zmiana formy jest zmiana opisu sposobu dokonywania oceny z oryginalu na kopię za zgodnośc z oryginałem.

Przykro mi, ale musisz unieważnić postępowanie i nie kombinuj w upraszczaniu problemu. Polecam z serca. smile

nora

5

Dziękuje bardzo za fachową pomoc:)
Pozdrawiam