26

Odp: wezwanie do podpisania umowy

12,5% niższa chyba bym się nie odważyła

27

Naciągane

28

oki to poradźcie mądre głowy co zrobić.
Nie kombinowałem, zrobiłem ogłoszenie  o wyborze, pisma poszły do wykonawców z prośbą o potwierdzenie odbioru. Ponadto wybrany wykonawca otrzymał pismo z informacją o konieczności wniesienia zabezpieczenia, dokumentach jakie musi przedłożyć oraz informacje o terminie podpisania umowy.

na drugi dzień otrzymałem potwierdzenie odebrania pisma od jednego wykonawcy  natomiast wybrany przyniósł na dziennik pismo że źle skalkulował cenę i prosi o wycofanie oferty i zwrot wadium. Na tym koniec kontaktów ? nie odbierają telefonów nie przyszli na podpisanie.
Co dalej robie?

29

Zatrzymuję wadium wybieram kolejnego wykonawcę. O zatrzymaniu wadium poinformuj wykonawcę.

30

Jak Jarosław. Jeśli zwróciłeś wadium pozostałym, to tego kolejnego, którego wybierzesz wzywasz do wniesienia wadium. Sprawdź czy mieścisz się w TZO.

31

a czy nie będą się tłumaczyć że nie otrzymali pisma o wyborze lub o terminie podpisania umowy skoro nie dali potwierdzenia?

32

To wyślij pocztą czy przez gońca ponowne wezwanie z określeniem, że jest ono ostateczne i jeśli nie stawi się w wyznaczonym terminie, to zatrzymujesz wadium i tyle.