1

Temat: informacja o wyborze oferty

poprawiłem inna pomyłkę (która spowodowała zmianę wartości oferty)  powiadomiłem oferenta o tej zmianie. Do tej pory w informacji do oferentów o wyborze ofert najkorzystniejszej (w której była informacja o już prawidłowej wartości oferty najkorzystniejszej) nie umieszczałem informacji o poprawieniu omyłki w ofercie najkorzystniejszej czy jest taki obowiązek??

2

Odp: informacja o wyborze oferty

Nie ma obowiązku, w zawiadomieniu o wyborze podajesz kwotę poprawioną i tyle.

3

to dobrze choć drugi w kolejności się zdziwi na otwarciu ofert jedna kwota a w rozstrzygnięciu inna

4

Zawsze może przejrzeć dokumentację z postępowania i będzie wiedział.

5

ale przepis art. 92 ust. 21 pkt. 1 mówi, że 1. Niezwłocznie po wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający jednocześnie zawiadamia wykonawców, którzy złożyli oferty, o:

1) wyborze najkorzystniejszej oferty, podając nazwę (firmę) albo imię i nazwisko, siedzibę albo miejsce zamieszkania i adres wykonawcy, którego ofertę wybrano, uzasadnienie jej wyboru oraz nazwy (firmy) albo imiona i nazwiska, siedziby albo miejsca zamieszkania i adresy wykonawców, którzy złożyli oferty, a także punktację przyznaną ofertom w każdym kryterium oceny ofert i łączną punktację;

to po co w rozstrzygnięciu podawać kwotę???

6

jakoś tak z przyzwyczajenia podaję kwoty i punktację

7 (edytowany przez KasiaF. 2015-10-20 10:23:10)

a ja dałam sobie spokój  i nie ma problemu po poprawieniu ceny oferty z powodu innej omyłki

ale jeśli koniecznie chcesz podać kwoty, proponuje podać poprawioną i zaznaczyć, że była poprawiona z powodu innej omyłki