1

Temat: II kryterium

Witam,
przygotowuję postępowanie na zorganizowanie konferencji i  jako drugie kryterium chciałam oceniać zaoferowane warunki pobytu uczestników konferencji na podstawie dołączonych do oferty fotografii pokoi.

Czy tak jest prawidłowo???

Proszę pomóżcie, bardzo pilne!

2

Odp: II kryterium

Czy żądając od Wykonawców do przedłożenia do oferty fotografii pokoi (jako potwierdzenie spełnienia warunków), w których będą zakwaterowani uczestnicy konferencji mogą te fotografie oceniać przyznając punkty w drugim kryterium.

Czy  kryterium i spełnienie warunków mogę łączyć?

3

Kryteria powinny być przede wszystkim obiektywne, a te, które wskazałaś moim zdaniem nie są. Nie lepiej określić na sztywno kategorię hotelu? Usługi hotelarskie są przecież standaryzowane.

4

Dokładnie Katiqq racja mnie też się to nie widzi.

5

A jeżeli zamawiający opisuje w przedmiocie zamówienia, ze hotel ma spełniać wymagania hotelu 5 gwiazdkowego ???

6 (edytowany przez jo 2015-10-20 12:16:53)

napisz hotel ** 0 punktów *** np 4 punkty **** - 8 punktów , ***** 12 punktów
tylko jakie dokumenty dla weryfikacji to nie wiem

7

ale boimy się, że dadza niska cenę i np hotel o standardzie ***, a my chcemy *****

8

http://www.bankier.pl/wiadomosc/Hotelowe-gwiazdki-co-dokladnie-znacza-2594429.html
Tu masz wszystkie wymagania. Czy lokalizacja nie gra żadnego znaczenia dla was?

9

Jeszcze chciałam się podpytać, gdy w opisie przedmiotu zamówienia mam opisane jakie wymagania mają spełniać sale konferencyjne tzn, że mają byc wyposażone w rzutnik itp., to czy mogę zawrzeć zapis w SIWZ, ze w przypadku watpliwości, Zamawiajacy moze dokonać weryfikacji Wykonawcy dokonując wizji lokalnej oferowanego hotelu,
czy jednak taki zapis jest niedopuszczalny, bo wykonawca składając ofertę zgadza się przecież na warunki zawarte w SIWZ

10

A nie lepiej zażądać żeby wykonawca dysponował tym sprzętem? Oświadczy się i musi go mieć w momencie realizacji zamówienia.

11

Dla mnie naganne hotel pięciogwiazdkowy co to zamówienie dla ZUS

12

Myszko lepiej nie pytaj...jeszcze się narazisz.