51

Odp: Błędy w kosztorysach

O matko i córko! Jaką istotną zmianę wywoła poprawienie wielkości fi 400 na fi 600???? Na dobrą sprawę kosztorys wynikać powinien z przedmiaru, więc jeśli w przedmiarze było 600 a pomylił się robiąc kosztorys i wpisał 400, to jest to omyłka. Myszka idzie w stronę pisarskiej i jest w tym słuszność.
Odpowiedz sobie na pytanie co jest celem zamówienia?

52 (edytowany przez jo 2015-10-21 09:34:08)

tak ale na 100% wycenił 400 przygotowałe poprawę innej omyłki ale zmieniam tylko z 400 na 600 a kwotę zostwaim tę samą (nie było 600 w innej pozycji żeby sie sposiłkować ceną jednostkową zobaczymy co zrobi

53

I dobrze. Wyślij jemu informację i jeśli nie wyrazi zgody z czystym sumieniem pożegnasz go.

54

tak tylko oprócz 87.2.3 jest jeszcze 87.1, 26.3, i 90.1, zobaczymy czy się wybroni

55

jo wyraźnie dążysz aby kogoś ............... hahaha

56

firma powstał w maju tego roku (nie widzieli co to jest RNC) w doświadczeniu podmiot trzeci (firma powstała w marcu tego roku) robota mała ale w ramach tego jest przewiert pod droga wojewódzką trochę się boję czy dają radę (żałuję że nie wpisałem jakiegoś mocniejszego warunku) ale dałem im szansę mam nadzieje że koleżanka z działu która będzie realizować to zadanie nie będzie się na mnie boczyć jak będą kłopoty

57

A "koleżanka z działu która będzie realizować to zadanie" nie miała wpływu na warunki? Kto u was wnioskuje o wszczęcie postępowania?

58

No oczywiście przecież koleżanka z działu pewnie by chciała firmę "STARE WYGI" aby się na budowie nie narobić zbytnio, a tak się nie da życie to nie je bajka. A to że firma powstała w marcu czy w maju co to ma za znaczenie,  firmę tworzą ludzie poza tym nie wolno tak podchodzić subiektywnie do wykonawców.

59

wnioskuje dział który będzie realizował w tym przypadku dział w którym też ja pracuję, warunki raczej określam ja na podstawie opisu zadania

60

no i określiłeś dobrze bo nie mogą być wyolbrzymione a firma zawsze może się trafić nie taka jak byśmy chcieli teraz tylko pilnować realizacji i nie martwić się na zapas bo to szkodzi sercu U nas startuje facet który chyba składa oferty na złość daje trzykrotnie wyższe ceny i we wszystkich przetargach gdzie startuje mamy magiczny wynik ustawowy i musimy pytać o RNC.   Jak widzę jego ofertę to .......