1 (edytowany przez seniorcristobal 2015-11-02 08:30:02)

Temat: publikacja ogłoszenia w DUUE

Ogłoszenie unijne publikuje się maksymalnie 5 dni od dnia przekazania ogłoszenia.

Jak się dzieje się z ogłoszeniami przekazanymi do publikacji we wtorek? Wtedy piąty dzień wypada na niedzielę.

Czy ogłoszenie zatem musi się opublikować jeszcze w sobotę (4 dnia od przekazania), czy w związku z tym, że idąc z duchem k.c jeśli koniec terminu wypada na dzień wolny od pracy, przesuwa się na kolejny dzień (czyli w tym wypadku poniedziałek - 6 dzień od dnia przekazania )?

Z mojego doświadczenia wynika, że ogłoszenia przekazane we wtorek najpóźniej opublikowały się w sobotę ( czyli 4 dnia). - Zawsze tak było. Ale nie wiem, czy tak musi być w każdym przypadku.

2

Odp: publikacja ogłoszenia w DUUE

ostatnio wysłałem w poniedziałek i przyszło w sobote w niedziele DUUE nie pracuje więc przyjdzie w sobotę albo w poniedziałek

3

Najgorsze jest to, gdy opublikuje się w sobotę to trzeba opublikować na stronę też w sobotę.

4

Z koniecznością publikacji w sobotę to nie problem. Ważne żeby opublikowało się w sobotę, a nie w poniedziałek.

Wydaje mi się, że to nie może opublikować się w poniedziałek, czyli szóstego dnia.  Musi być 5 dni niezależnie na kiedy wypada ten piąty dzień.

Chyba, że znajdzie się ktoś komu opublikowało się  6 dnia, ze względu na to, że piąty był wolny od pracy.

5

Ostatnio wysłałem we wtorek, w piątek się ukazało.