1

Temat: zamówienia częściowe

Witam
chce udzielić zamówienia częściowego.
w "praktycznym poradniku ...." wydanym przez UZP doczytałem sie że w opisie przedmiotu dla każdej części należy m.in. "określenie wartości szacunkowej dla każdej części"
Trochę to dla mnie nie logiczne żeby się tak "odsłąniać " juz w SIWZ. Nie znam rzadnej podstawy prawnej na podstawie miałbym to zrobić... Umieszczać wg. Was tę informację??

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi.

2

Odp: zamówienia częściowe

Nie trzeba podawać wartości, ale można.

3

poradnika nie czytałam smile owszem dla każdej części należy ustalić wartość szacunkową ale żeby ją podawać w opisie zamówienia????

4

szacowanie dla części zamówienia jest obowiązkowe. Każda część stanowi odrębne zamówieni, jeżeli dopuściłaś podział. Ustalasz więc i wartość szau7cnkową i wadium, jeżeli wymagasz i także kwotę jaką zamierzasz przeznaczyć na sfinansowanie każdej części.
Podawanie natomiast wartości w SIWZ nie ma zastosowania, ale może mieć w treści ogłoszenia, gdzi wymagane jest podanie: wartość lub zakres zamówienia.

Jeżeli są części i wybierasz wartość, to powinnaś podac dla każdej części. Odsłona jest wskazana, jeżeli postępowania z jakiegoś powodu nie wychodziły (w budowlance obecnie nawet niekiedy wręcz wskazane). Decyzja należy do zamawijącego, bo wiele czynników wpływa na to czy jest ta odsłona wskazana.

wink nora