Odp: Zmiana referencji
woow napisał/a:Jeśli rzecz dotyczy przetargu nieograniczonego, to jak najbardziej można uzupełnić dokumenty posługując się zasobami podmiotów trzecich. Nie ma w ustawie zastrzeżeń, że można posłużyć się zasobami podmiotów trzecich tylko na etapie składania oferty.
W przypadku przetargu ograniczonego zasada jest już jednak trochę inna.Możesz szerzej?
O ile mi wiadomo, w ograniczonym różnica polegać może jedynie na przyznaniu punktów w stosunku do doświadczenia własnego i obcego, ale zasada uzupełnienia dokumentów, bądź powołania się na zasoby podmiotu trzeciego jest taka sama.Poza tym nie rozumiem tego, co napisała marta566: "W przetargu na roboty budowlane wezwałam wykonawcę który ma największą ilość przyznanych punktów do uzupełnienia referencji.".
Mamy PN i przed wezwaniem do uzupełnienia już są przyznane punkty w kryteriach? A na jakiej podstawie, skoro ocenie poddaje się oferty niepodlegające odrzuceniu?
No właśnie chodziło mi o to przyznawanie punktów za doświadczenie.
A wspomniałam o przetargu ograniczonym właśnie ze względu na tę informację marty566, że "wezwała wykonawcę który ma największą ilość przyznanych punktów do uzupełnienia referencji".
Widzę, że wątek się ciekawie rozwija.