1

Temat: Pytanie na dzień przed otwarciem ofert

W przetargu na dostawę (publikacja w BZP) wpłynęło dzisiaj Pytanie o dopuszczenie pewnego rozwiązania (parametr urządzenia).
Zamawiający dopuszcza proponowane rozwiązanie.
Czy muszę przesuwać termin składania ofert który przypada jutro na godzinę 11 tą?

2

Odp: Pytanie na dzień przed otwarciem ofert

art 38 ust 1 pkt 3 mówi o dwóch dniach przed upływem TSO na odpowiedz ale dla zapytań złożonych terminie tu zapytanie złożono po terminie (spotkałem sie z opinią  ze wtedy termin 2 dniowy nie obowiązuje) ale jeżeli coś zmieniacie (dopuszczacie pewne rozwiązania) to bym wydłużył żeby mimo wszystko zachować ten termin 2 dniowy i dodatkowi oferenci oferujące te rozszerzone rozwiązania mogli do postępowania przystąpić

3

ja bym przedłużyła

4

Nie zmieniamy nic, tylko dopuszczamy inne rozwiązanie  - inny parametr, który osiąga tę samą funkcjonalność

5

tak ale nowi oferenci którzy mogą zaoferować nowe rozwiązanie muszą mieć czas na złożenie oferty (do tej pory nie mogli złożyć oferty) musisz zmienić ogłoszenie??

6

No ok, otwarcie ofert planowane jest jutro. Za chwilę opublikował bym wyjasnienie treści SIWZ.
Do kiedy moge dać termin składania ofert - gdyż to pilne zamówienie. Czy mogę dać na piątek?

7

jak TSO przypadał na jutro to przesunięcie na piątek będzie jeden dzień ( ito jeszcze nie pwłny bo dzień to od godz 0.00 do 24.00
z konkurencyjnego forum ;-
http://uzp.gov.pl/Forum/View_Topic.aspx?id=1d857a4e-b7bc-41cd-8ecd-b3c8bf7d3c19

8 (edytowany przez jarosław 2015-12-02 11:36:10)

Przetarg poniżej progu?

Czy zmienisz ogłoszenie?