Temat: Referencje a protokoły odbioru, reprezentacja Spółki cywilnej
PN na usługi, sektorówka, powyżej progu.
1. Wykonawca składa oświadczenie, w którym wyjaśnia, że z przyczyn niezależnych do niego nie uzyskał poświadczenia. Dodatkowo załącza podpisane protokoły odbioru. Wydaje się ok?
W innej ofercie, Wykonawca załącza na potwierdzenie wykonania usług zatwierdzone protokoły odbioru. Nie załącza oświadczenia. Czy takie oświadczenie jest konieczne w przypadku gdy mam protokoły odbioru?
2. Spółka cywilna - wszystkie dokumenty podpisała 1 osoba. Czy mam żądać dokumentu z którego będzie wynikać, że ma ona prawo do samodzielnej reprezentacji ?
3. Kopia KRS (nie wydruk) potwierdzona za zgodność tylko na ostatniej stronie. Należy wezwać do uzupełnienia czy coś się zmieniło ?
4. RNC - kilka firm wyszczególniło składowe dot. prac projektowych, wyliczenia, itp. 2 firmy podały ogólniki, przy okazji zarzucając Z przeszacowanie wartości zamówienia. Napisały, że oferty skalkulowały prawidłowo z uwzględnieniem zysku.
Mogę ponownie się do nich zwrócić z żądaniem podania tych kalkulacji o których piszą ? Na chwilę obecną wyjaśnień nie mógł bym uznać.
Z góry dzięki