1

Temat: udostepnienie zasobów wiedzy i doświadczenia

Witam,
usługa sprzątania, Wykonawca dołącza do wykazu usługi referencje podmiotu trzeciego + zobowiązanie podmiotu trzeciego. Podmiot trzeci udostępnia wiedzę i doświadczenie w formie konsultacji, czy tak można i należy uznać?

2

Odp: udostepnienie zasobów wiedzy i doświadczenia

Tak, wiedza i doświadczenie mogą zostać udostępnione np. w formie konsultacji

3

O ile wiem, kiedyś to chyba było niedopuszczalne użyczenie wiedzy i doświadczenia a teraz to są wyroki, ze jednak jest to dopuszczalne...

4

Jest dopuszczalne doradztwo i/lub konsultacje.

5

Miałem podobną sytuację przy Rb poświadczenia były na konsultacje przy realizacji projektu. Duża kasa kilka kontroli i jest ok

6

w takiej sytuacji o której pisze anka należy żądać od podmiotu trzeciego tych samych dokumentów co od wykonawcy?? (US, KRK, ZUS) czy należy przyjąć że nie będzie brał udziału i dokumentów nie trzeba

7

w SIWZ miałam napisane, ze żądam tylko dla podmiotu trzeciego, na którego zasobach będzie bazował wykonawca oświadczenia o niepodleganiu z art.24 ust.1, w związku z czym nic poza tym nie mogę żądać??

8

http://mojafirma.infor.pl/zamowienia-publiczne/abc-zamowiec-publicznych/695270,Jakich-dokumentow-moze-zadac-zamawiajacy-od-podmiotu-udostepniajacego-wykonawcy-swoje-zasoby.html