1

Temat: termin odpowiedzi na zapytania

Otwarcie ofert 1 lutego (poniedziałek). Zamawiający odpowiedzieć na zapytania musi na 2 dni przed upływem terminu składania ofert. W tym przypadku 1 dniem jest niedziela, a 2 sobota. Siłą rzeczy muszę odpowiedzieć w piątek? Czy dobrze myślę?

2

Odp: termin odpowiedzi na zapytania

Tak.

3

a wg mnie to najpóźniej należy odpowiedzieć w czwartek, ze względu na to, ze niedziela jest dniem wolnym od pracy

4

A wg mnie nie... niedziele i święta ustawowo wolne od pracy "omijamy", wtedy kiedy termin się kończy w tych dniach.

5

anka napisał/a:

a wg mnie to najpóźniej należy odpowiedzieć w czwartek, ze względu na to, ze niedziela jest dniem wolnym od pracy

W tym wypadku nie ma to znaczenia

6

ab123 napisał/a:

Otwarcie ofert 1 lutego (poniedziałek). Zamawiający odpowiedzieć na zapytania musi na 2 dni przed upływem terminu składania ofert. W tym przypadku 1 dniem jest niedziela, a 2 sobota. Siłą rzeczy muszę odpowiedzieć w piątek? Czy dobrze myślę?

Należy odpowiedzieć najpóźniej  w czwartek

7

Termin upływa w poniedziałek nie w niedzielę.
"...na 2 dni przed upływem terminu składania ofert"

8

od odpowiedzi w piątek miną 2 pełne dni chyba będzie ok

9

Jeszcze raz...
01.02 termin składania ofert - nie liczymy
31.01. - 1 dzień (niedziela)
30.01. - 2 dzień (sobota)
29.01 - wysyłam wyjaśnienia

10

Dokładnie.

11

Jeżeli pytanie wpłynęło po terminie na zadawanie zapytań, to Zamawiający nie ma obowiązku na nie odpowiadać, ale też nie musi umieszczać zapytania na stronie i informować, że nie odpowiada z ww. powodu?

12

Nie ma obowiązku, chyba że pytanie jest na tyle zasadne że należało by odpowiedzieć.