1

Temat: sprawozdanie - umowy zlecenia

Hej chciałabym się upewnić - umowa zlecenia zawarta z osobą fizyczną. W umowie jest wskazana kwota brutto i zapis że z wynagrodzenia zostaną potrącone stosowne składki  zgodnie z obowiązującymi przepisami. Czyli wykazuję w sprawozdaniu kwotę brutto, tak? bo kosztów zakładów nie wliczam - zgodnie z wytycznymi UZP.

2

Odp: sprawozdanie - umowy zlecenia

hej.Z umów zleceń z osobami fizycznymi,podaje kwotę brutto(z umowy), zaś z umów z podmiotami gospodarczymi- netto. Mam nadzieję, że pomogłam:)

3

dzięki, pomogłaś:-)

4

cieszę się, zważywszy na to, że pierwszy raz "mam zaszczyt"robić takie sprawozdanie:)

5

hej, a czy z dotacjami też masz do czynienia?

6

hm..raczej nie na szczęście, a o co chodzi konkretnie?

7

wątek- sprawozdanie - dotacje : moje pytanie: a co z dotacją otrzymaną z Gminy X  dla Powiatu na dofinansowanie zadania z zakresu ograniczenia skutków niepełnosprawności w miejscowości X , którą następnie Powiat przekaże dla swojej jednostki w miejscowości X. Otrzymaną dotację nie wykazuję w sprawozdaniu ale tę którą już przekazał Powiat, tak, czy nie? z drugiej strony gdyby Powiat nie otrzymałby dotacji z Gminy X nie przekazałby jej dalej.

8

Ja takie "transfery" wykazuję. To powiat w tym wypadku ostatecznie decydował o przyznaniu dotacji.