1

Temat: formularz oferty

Wykonawca w formularzu nie zaznaczył terminu płatności faktury (jako kryterium). Oferta wykonawcy będzie do odrzucenia, czy dobrze myślę?

2

Odp: formularz oferty

jak w SIWZ nie było przewidziane co zrobić w takiej sytuacji to chyba tak

3

Wychodzi że do odrzucenia.

4

Warto na przyszłość w formularzu oferty drobnym drukiem obok dopisać, że jeśli wykonawca nie poda wartości w danym polu formularza, to zamawiający przyjmie wówczas wartość X; oczywiściej korzystniejszą dla zamawiającego smile

5

Do odrzucenia niestety

6

A może jakiś wyrok KIO w podobnej sprawie...

7 (edytowany przez jo 2016-02-04 14:27:16)

nie do końca to co u Ciebie ale podobne i trochę stary mogło się orzecznictwo zmienić
http://www.lexlege.pl/orzeczenie/208447/kio-uzp-419-10-wyrok-krajowej-izby-odwolawczej/

8

Witam mam podobna sytuację Wykonawca winien w dniach określić termin wykonania usługi jednakże wpisał datę, jest to kryterium oceny ofert, czy winnam odrzucić ofertę.

9

Przeliczyć nie idzie?

10

mogłabym to zrobić i policzyć od dnia składania ofert do daty jaką podał (dni robocze) ale jak to sie ma do innych wykonawców , w formularzu ofertowym tez były dni

11

Zależy czy faktycznie mieli podać ilość dni (od otwarcia ofert), jeżeli można to przeliczyć to tak też bym zrobił.

12

a nie chodziło wam o dni od podpisania umowy wtedy będzie ciężko przeliczyć

13

Wówczas będzie lipa zgodnie z jo.

14

dokładnie jo, termin będzie liczony od dnia podpisania umowy, więc nic mi nie pozostaje tylko odrzucić ofertę zgodnie z art 89 ust 1 pkt 2

15

Tak na to wychodzi.