Temat: formularz oferty
Wykonawca w formularzu nie zaznaczył terminu płatności faktury (jako kryterium). Oferta wykonawcy będzie do odrzucenia, czy dobrze myślę?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wykonawca w formularzu nie zaznaczył terminu płatności faktury (jako kryterium). Oferta wykonawcy będzie do odrzucenia, czy dobrze myślę?
jak w SIWZ nie było przewidziane co zrobić w takiej sytuacji to chyba tak
Wychodzi że do odrzucenia.
Warto na przyszłość w formularzu oferty drobnym drukiem obok dopisać, że jeśli wykonawca nie poda wartości w danym polu formularza, to zamawiający przyjmie wówczas wartość X; oczywiściej korzystniejszą dla zamawiającego
Do odrzucenia niestety
A może jakiś wyrok KIO w podobnej sprawie...
nie do końca to co u Ciebie ale podobne i trochę stary mogło się orzecznictwo zmienić
http://www.lexlege.pl/orzeczenie/208447/kio-uzp-419-10-wyrok-krajowej-izby-odwolawczej/
Witam mam podobna sytuację Wykonawca winien w dniach określić termin wykonania usługi jednakże wpisał datę, jest to kryterium oceny ofert, czy winnam odrzucić ofertę.
Przeliczyć nie idzie?
mogłabym to zrobić i policzyć od dnia składania ofert do daty jaką podał (dni robocze) ale jak to sie ma do innych wykonawców , w formularzu ofertowym tez były dni
Zależy czy faktycznie mieli podać ilość dni (od otwarcia ofert), jeżeli można to przeliczyć to tak też bym zrobił.
a nie chodziło wam o dni od podpisania umowy wtedy będzie ciężko przeliczyć
Wówczas będzie lipa zgodnie z jo.
dokładnie jo, termin będzie liczony od dnia podpisania umowy, więc nic mi nie pozostaje tylko odrzucić ofertę zgodnie z art 89 ust 1 pkt 2
Tak na to wychodzi.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc