1

Temat: zobowiązanie podmiotu trzeciego

Wykonawca w formularzu oferty w części Oświadczamy, że następujące części zamówienia zamierzam powierzyć podwykonawcom: wpisał roboty elektryczne i instalacje sanitarne lub nazwa (firma) podwykonawców, na których zasoby powołuję się na zasadach określonych w art. 26 ust. 2 b, w celu wykazania spełniania warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp wpisał nie dotyczy. W ofercie natomiast znajduje się zobowiązanie podmiotu trzeciego dot. robót elektrycznych. W treści zobowiązania:
- zakres udostępnienia wpisał: uprawnienia budowlane do kierowania robotami budowlanymi w specjalności instalacyjnej itp.
-sposób wykorzystania: kierownik robót...
- charakter stosunku: umowa zlecenie,
- zakres udziału: kierowanie robotami,
- okres: na czas realizacji zadania.
Wykonawca nie dołączył wymaganych w siwz w tym wypadku dokumentów.

Moim zadaniem, jeżeli wykonawca nie powinien dołączać zobowiązania podmiotu trzeciego. Czy dobrze myślę?

2

Odp: zobowiązanie podmiotu trzeciego

Jeszcze jedno pytanie, sytuacja nr II... Wykonawca w formularzu oferty nie wpisał ani, że powołuje się na podwykonawców, ani też na podwykonawców, na których zasoby powołuje się na zasadach określonych w art. 26 ust.2b. W wykazie osób w inf. o podstawie dys. osobami wpisał umowa cywilno-prawna. A dalej w ofercie znajduje się zobowiązanie tego podmiotu. Tylko, że to zobowiązanie nie dotyczy oddania zasobów temu wykonawcy, tylko całkiem innemu..., dot. innego zadania. Nie wiem, czy to uznać za błąd w przygotowywaniu przez wykonawcę oferty?

3

Odp: zobowiązanie podmiotu trzeciego

Czy ktoś mi pomoże?