1

Temat: Brak liczby stron, parafek na każdej ze stron

Witam. Co zrobić z ofertami , które nie mają ponumerowanych stron i w rubryczce " liczba stron" nic nie wpisali. Wiem ,że nie odrzuca się takich ofert, bo to są błędy formalne.
Zostawia się to, czy należy wezwać Wykonawcę do uzupełnienia - tylko czy mozna uzupełniać formularz ofertowy.

proszę o pomoc

2 (edytowany przez jo 2016-02-12 10:01:16)

Odp: Brak liczby stron, parafek na każdej ze stron

zostawić jak jest, jak wszytko inne ok

3

Jeszcze złożył bez zgodności z oryginałem zaświadczenia z US i referencje. Ale te dokumenty są do uzupełnienia.

4

Do uzupełnienia.

5

Marcel, co do uzupełnienia?

6

A co ma być, US i referencje.

7

Tak. Myślałam,że ma jeszcze uzupełnić liczbę stron i te parafki.

8

Justynko to są błędy formalne, które nie mają wpływu na treść oferty i można nie zwracać na nie żadnej uwagi. Z całą pewnością nie podlegają uzupełnieniu przez wykonawcę.

9

Mi się też tak wydaje :)Ale wykonawca z konkurencyjnej firmy uważa,że trzeba odrzucić i koniec gadania smile

10

To wykonawca widać ma pojęcie wink big_smile

11

na jednym z otwarć był wykonawca z Czech jego oferta to dopiero, zszyta przeciągnięta sznurkiem zalakowanym, inne oferty porozwalane bez numeracji też sie od razu zapytał jak zobaczył w Czechach ponoć do odwalenia.

12

Nie tak od razu, jak jest komplet to należy uznać, to że nie jest zszyta to tylko formalność.

13

jo napisał/a:

na jednym z otwarć był wykonawca z Czech jego oferta to dopiero, zszyta przeciągnięta sznurkiem zalakowanym, inne oferty porozwalane bez numeracji też sie od razu zapytał jak zobaczył w Czechach ponoć do odwalenia.

Co kraj to obyczaj smile U nas podobnie było kilkanaście lat temu.

14

liczy się treść a nie forma, jak ma wszystkie elementy zawarte we wzorach formularza, oświadczeń itp to może na chusteczkach złożyć ofertę i też będzie ok smile